Speltips Celta Vigo – Real Madrid 25/8: Mot tredje raka

Axel Sjödin Publicerat: 25 augusti 2023

Celta de Vigo välkomnar Real Madrid till Estadio de Balaidos i den tredje omgången sent på fredagskvällen.

Celta Vigo - Real Madrid

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Real Madrid har som väntat inlett med två raka segrar, och har nu siktet fast inställt på en tredje när de gästar Balaidos på fredag. Celta Vigo har i sin tur med nöd och näppe fått med sig en poäng, men har inte heller haft det lättaste spelschemat inledningsvis. Gästerna är i alla fall klara favoriter till att få med sig alla tre poäng här utifrån vad vi har sett hittills på säsongen.

Celta Vigo har under många år kämpat för att försöka etablera sig på den övre tabellhalvan med blandad framgång. Inför den här säsongen har de ännu ett nytt projekt på gång med Rafael Benítez som tränare, och det återstår att se ifall han kommer att lyckas guida Celta Vigo till den övre halvan. Ur svenska ögon sett är de i alla fall ett intressant lag att följa då Carl Starfelt har värvats in från Celtic, och fick starta förra matchen, samtidigt som Benítez verkar ha fattat tycke för Williot Swedberg som har fått hoppa in i båda matcherna hittills.

På transfermarknaden har de även fått in Jonathan Bamba och Manu Sánchez gratis, vilket gör att förväntningarna var lite större inför i år. Men efter inledningen och försäljningen av Gabri Veiga, som nu verkar vara klar, har positiviteten mattats av en aning.

Men ännu ska man inte räkna ut dem helt, de kom tillbaka sent mot Real Sociedad efter att ha pressat dem rejält i slutet, vilket resulterade i en kvittering i den 94:e minuten. Defensivt har de också sett någorlunda stabila ut, men det lär förmodligen inte räcka mot Real Madrid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jude Bellingham har levererat direkt

Real Madrid har inlett säsongen med att slå Athletic Club på San Mamés och Almería på bortaplan likaså. Att de inte värvat in någon renodlad anfallare för att ersätta Karim Benzema är ingenting som har märkts av ännu i alla fall, då nyförvärvet Jude Bellingham redan har stått för tre mål på två matcher i sin roll bakom Vinicius Júnior och Rodrygo.

Framåt har de sett farliga ut i vanlig ordning och de har också lyckats vinna båda sina matcher med två måls marginal. Det har inte varit någon total speldominans, men de har varit vassa när lägen väl har uppstått och det kommer att krävas väldigt mycket av Celta Vigo för att sätta stopp för dem. Detta blir dessutom Real Madrids tredje raka bortamatch, då Santiago Bernabeu inte riktigt är spelklar ännu, men en tredje raka seger utan en hemmamatch hade varit en väldigt fin säsongsöppning.

Real Madrid har haft ett väldigt fint facit mot Celta Vigo under senare år och för 1.70 gånger pengarna hos Betinia tycker jag att det finns ett klart spelvärde i den raka tvåan här helt enkelt.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner
Odds: 1.70
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:30, fredag 25 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play