Speltips Celta Vigo – Real Sociedad 1/11: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 31 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Celta Vigo har fått en tuff start på säsongen medan Real Sociedad ångar på i toppen av La Liga. Här finner jag anledning att tro att avståndet mellan lagen kommer att öka ytterligare.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Real Sociedad hade fyra raka segrar och endast ett insläppt mål på dessa matcher inför Europa League-mötet mot Napoli i torsdags. Där skulle dock den sviten ta sluten då gästerna vann med 1-0 efter en jämn match där hemmalaget ändå dominerade det mesta av bollinnehavet men saknade effektiviteten.

Alexander Isak var åter i startelvan efter att ha gjort sitt första i ligamål i 4-1-segern mot Huesca dessförinnan. Han hade dock svårt att bli riktigt involverad i spelet och byttes ut i den andra halvleken till förmån för Willian José.

I ligan har Real Sociedad fortsatt tre raka segrar och totalt 14 poäng efter 7 spelade matcher, vilket innebär något av en drömstart. Härnäst väntar så ett Celta Vigo vars inledning har gett en skral poängskörd. Man har bara skrapat ihop två poäng på de fem senaste matcherna och totalt står man på 6 poäng efter 7 spelade matcher.

Förra säsongen klarade man sig kvar i La Liga med nöd och näppe, endast en poäng över nedflyttningsstrecket och av säsongsinledningen att döma kan även den här säsongen komma att bli tuff.

Efter tre raka förluster mot Barcelona, Osasuna och Atletico Madrid lyckades man i alla fall få med sig en poäng i mötet mot Levante senast då resultatet skrevs till 1-1.

Real Sociedads metodiska fotboll

Oscar Garcia, som är avstängd och inte får närvara på tränarbänken den här matchen, har lett Celta Vigo sedan november förra året. Då tog han över laget i ett prekärt läge och man lyckades till slut hänga kvar men någon större förbättring har inte skett.

Visserligen har man ställts mot tufft motstånd i form av Barcelona och Atletico Madrid i de senaste matcherna men formen måste ändå sägas vara svag. Inför mötet mot Levante senast hade man gått mållös från tre raka matcher och totalt har man bara gjort 4 mål på de 7 inledande matcherna.

Den bristande offensiva förmågan är ett bekymmer och de bärande offensiva spelarna Nolito och Iago Aspas är 34 och 33 år gamla och blir inte yngre. Samtidigt har Real Sociedad blivit allt stabilare i sin defensiv och har endast släppt in 3 mål på sina 7 ligamatcher.

Trots förlusten mot Napoli senast och trots ett tätt spelschema så är det mycket som talar för Real Sociedad här. Inte minst självförtroendet.

Läget i Celta Vigo börjar återigen bli pressat och mot ett välorganiserat Real Sociedad som sannolikt kommer att ta tag i taktpinnen bör man få det svårt. Celta lär behöva ta vara på de få chanser man kommer få men effektiviteten har än så länge lyst med sin frånvaro.

Även om de här lagen befinner sig i varsin del av tabellen så lär det bli jämnt och någon promenad i parken lär det inte vara tal om för Sociedads del. Men likväl är det mycket som talar för att man har goda chanser till ytterligare tre poäng här.

Real Sociedads metodiska spelsätt övertygar och borgar för jämnhöga prestationer över tid. Den stabiliteten tror jag fäller avgörande i den här matchen och spelet blir därför en bortaseger med pengarna tillbaka vid oavgjort.
Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 100 kr tillbaka i cash!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Real Sociedad 0 (asian handicap)
Odds: 1.73
Spelstopp: 16:00, söndag 1 november 2020
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: