Speltips Celta Vigo – Villarreal 13/1: Stigande form

Axel Sjödin Publicerat: 13 januari 2023

Celta de Vigo och Villarreal sparkar igång helgens La Liga-omgång på Balaídos under fredagskvällen.

Celta Vigo - Villarreal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spelbolagen håller dessa båda lag förvånansvärt jämna sett till form och vad de har visat hittills under säsongen. Celta Vigo vann förvisso sist, men är i allra högsta grad inblandade i bottenstriden, medan Villarreal har gett sig in i striden om Champions League-platserna på motsatt sida av tabellen.

Förra fredagen så kunde Celta Vigo bryta sin åtta matcher långa svit utan vinster och äntligen ta en riktigt tung trepoängare. I och med att både Sevilla och Cádiz vann sina matcher så kunde de däremot inte dra ifrån särskilt mycket i botten, utan har fortsatt bara en poängs marginal ned till strecket.

För en klubb som Celta som under flera säsonger har försökt ta nästa steg för att utmana om Europaplatserna så har säsongen varit ett väldigt bakslag hittills. Dåliga resultat, tränarbyten och oklarhet i vilken riktning klubben rör sig har varit nyckelorden som sammanfattar deras resa under hösten hittills. Deras vinst mot den klara tabelljumbon Elche visar inte heller på något sätt att de har klarat sig ur krisen ännu heller. När Villarreal nu gäster så gäller det att de lägger i en ny växel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Villarreal har kommit igång under Setién

Det har varit en del frågetecken även kring Villarreal den här säsongen, då även de har bytt tränare mitt under säsongen efter att inte riktigt ha nått de resultat de förväntades göra inför säsongsstart. Quique Setién har varit ett modigt val av ny tränare och till en början så märktes det att spelarna inte alls hade hunnit anpassa sig till en helt annan spelidé. De såg vilsna ut, men det har de verkligen inte gjort på senaste och Setién kan mycket väl passa de gula ubåtarna perfekt.

Men efter uppehållet då de har haft mer tid att träna så har Villarreal kommit tillbaka i full kraft. Förra helgen så noterade de sin tredje raka ligaseger och har nu klättrat upp på samma poäng som Atlético Madrid, bara en poäng efter Real Betis på fjärdeplatsen. Helgens vinst var inte heller vilken vinst som helst då de slog de regerande mästarna Real Madrid hemma – välförtjänt dessutom.

De har fått inviga sitt nyrenoverade La Cerámica med två raka vinster, men nu är det återigen dags för bortamatch, vilket de har blivit vana vid under hösten. De saknar både Álex Baena och Raul Albiol till avstängningar inför fredagens möte, men bör trots det ändå ses som klara favoriter i mitt tycke. Därmed så är det i min bok väldigt fina odds på den raka bortasegern här för 2.66 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Villarreal vinner
Odds: 2.66
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, fredag 13 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: