Speltips Eibar – Celta Vigo 12/9: Vändningen

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Celta Vigo hade ingen rolig säsong förra året, men hoppas nu på en ordentlig vändning inför den säsong som nu väntar i La Liga. Premiär den 12 september 2020 mot Eibar.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det finns ett par spanska lag som går som en jojo i La Liga-tabellen, och som inte riktigt går att få kläm på som det ser ut. Det är lag som ena säsongen slåss om Europaplatser, och nästa säsong är ett mittenlag eller ännu värre. Det känns som att Celta Vigo är i den senare kategorin. Celta Vigo var bara för ett par år sedan en liten uppstickare och utmanare utanför de allra största lagen, och hade förmågan att vinna matcher även mot Real Madrid och FC Barcelona.

Men det känns plötsligt som en helt annan verklighet, med tanke på att Celta Vigo så sent som förra säsongen räddade sitt kontrakt i sista omgången och bara med en poäng till godo på Leganes under strecket. Det gör att Celta Vigo nu går in i en viktig säsong där man måste förbättra sig. Det var antalet vinster (bara sju på 38 försök) som var det stora problemet förra året, och vi litar blint på att Celta Vigo nu går in i säsongen med en mer offensiv approach. Rimligen direkt.

Eibar fanns med i La Liga förra säsongen och slutade ett par placeringar längre upp, men det ska man inte dra för stora växlar av. Egentligen var det redan då två ganska jämna lag, med skillnaden att Eibar kunde vinna ett par matcher mer. Celta Vigo hade en otrolig förmåga att kryssa sig igenom serien. Man hade överlägset flest oavgjorda matcher till slut.

Celta Vigo är i fokus

Jose Angel får räkna med att inte spela på ett bra tag efter att ha skadat ligamentet i knäet i slutet på förra säsongen, och det ser ut som att man får klara sig utan honom hela hösten åtminstone. Vad vi vet är att han inte är med i premiären hemma mot Celta Vigo. Eibar kommer också att få spela utan Cote, som inte heller han är i speldugligt skick. Anaitz Arbilla väntas också stå vid sidan om, men här är det inte lika säkert.

I bortalaget Celta Vigo är det som vanligt inte glasklart hur man ställer upp, men Iago Aspas finns såklart kvar där uppe och det mesta pekar på att anfallaren återigen får en viktig roll under kommande säsong. Som bekant var det han som skickade iväg John Guidetti på allvar, och det går väl egentligen inte att ifrågasätta den prioriteringen sett till vad vi kan förvänta av de respektive spelarna.

Men om jag försöker isolera mig till matchen i fråga konstateras på förhand att Sergio Alvarez inte spelar för bortalaget, och det gör inte heller Ruben Blanco. Men den startelva man kan sätta på banan håller fortsatt hög och lovande klass. Det måste man ta och erkänna.

I mina ögon är Celta Vigo ett väsentligt starkare lag och även om det är premiär bör det kunna synas direkt. Men spelbolagen är inte inne på samma spår, och det öppnar för ett trevligt speltips till ett något högre odds. Det känns som att det här blir en roligare säsong för det här laget.

Celta Vigo draw no bet spelas till 2,08 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Celta Vigo draw no bet
Odds: 2,08
Bolag: Casumo
Spelstopp: 16:00, lördag 12 september 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: