Speltips Eibar – Valencia 7/12: Rakt spel

Spelbloggare Publicerat: 7 december 2020

Kan årets första hemmavinst komma för Eibar under måndagskvällen? Det är vartåt vi lutar, i samband med att de får besök av ett Valencia med stora bekymmer på Estadio Municipal de Ipurua.

Eibar - Valencia

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway


Vi blickar nedåt i spanska La Liga, till den undre tabellhalvan och mötet mellan Eibar och Valencia. En match av stor tyngd, mellan två lag som suktar efter en trepoängare.

Det är klart att man inte kan förvänta sig att Valencia, efter de stora spelartappen och med den ekonomiska situationen som råder, ska vara uppe och slåss om de absoluta toppositionerna. På pappret har de dock alltjämt ett relativt namnstarkt lag, där höjderna fortfarande är höga. Dalarna dessvärre alldeles för djupa. Och de kommer för ofta.

Läget är faktiskt så prekärt att de har blott en poäng ner under strecket, om än i ett extremt tätt skikt mellan botten och mitten i serien.

En pinne ovanför dem hittar vi Eibar – ett Eibar som på allvar lyft sig på sistone och tillfälligt lämnat det absoluta bottenskiktet. Men precis som vi nämnt; de är så pass jämnt i tabellen att det kan vända på en eller ett par omgångar. Gäller nu är fortsatt fokus och ännu bättre prestationer.

Fortsatta skadebekymmer stör såväl hemma- som bortalaget. Eibar saknar Cote, Quique González och eventuellt Paulo Oliveira. Ännu värre är situationen för Valencia med Hugo Guillamón avstängd samt kvartetten bestående av Jasper Cillessen, José Gaya, Lee Kang-In och Denis Cherysev också sidolistade.

Eibar är favorit

Man ska ha den största respekten för Valencia och deras högsta nivå. Den uppnås dock för sällan – något som en vinst på de sju senaste matcherna starkt visar på. Vi ser därför Eibar, med en uppåtpekande formkurva, som rätt klara favoriter så här på förhand.

Ja, Eibar kommer från en superinsats när de värjde undan Real Betis med 2-0 på bortaplan och det ser allt bättre ut för laget. Hemmaspelet har emellertid varit ett bekymmer, men snart ska det väl vända även på Estadio Municipal de Ipurua?

Hemmaplans- och formfaktorn talar för Eibar. Vi synar den raka ettan till 2,60 gånger smeten hos Betway.

Speltips:

Speltips: Eibar vinner, rak etta
Odds: 2,60
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: