Speltips Elche – Athletic Bilbao 16/8: Inget målfyrverkeri

Martin Efvergren Publicerat: 15 augusti 2021

Elche gästas av Athletic Bilbao i premiären av La Liga. Matchen spelas den 16 augusti med avspark kl 22.00.

Elche – Athletic Bilbao

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elche lyckades säkra ett nytt kontrakt i La Liga förra säsongen, men det var med väldigt liten marginal. Man vann sina två sista matcher och slutade två poäng över nedflyttningsstrecket.

Fran Escriba tog över tränarsysslan i februari och gjorde tillräckligt för att undvika nedflyttning och har nu fått en försäsong på sig att sätta sina idéer ytterligare.

Förra säsongen hade man den argentinska duon Ivan Marcone och Lucas Boyé på lån och den här sommaren har man spenderat det lilla man har att spendera på att permanent ta över dessa två. Offensivt hade man problem förra säsongen men just Boyé var lagets bäste målskytt med sina sju baljor.

I premiären ställs man nu mot ett Athletic Bilbao som inte heller de öste in mål förra säsongen. De slutade på en tiondeplats och levde mycket på sin solida defensiv.

Också de bytte tränare strax efter årsskiftet förra säsongen då Marcelino tog över spakarna. På transferfronten har det, som oftast, inte hänt jättemycket. Klubbens strikta policys begränsar möjligheterna men ger samtidigt en kontinuitet som är gynnsam.

På skadefronten har man dock haft en del problem och spelare som Kodro, Cordoba, Paredes, Nolaskoain och Berchiche ser alla ut att missa den här premiären. Därtill är rutinerade Raul Garcia avstängd efter en utvisning i slutomgångarna förra säsongen. Hos Granada saknas troligen Luismi och Jony Alamo.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tätt och målsnålt

Elche räddade precis livhanken i La Liga förra säsongen och man lär gå mot en ny bottenstrid den här säsongen. Man är också, trots hemmaplansfördel, underdogs i det här mötet. En rak etta ger cirka 3.80 gånger insatsen.

Senast lagen möttes vann dock Elche med 2-0 hemma, vilket var i förra säsongens allra sista omgång. Där hade dock Athletic Bilbao betydligt mindre att spela för.

Athletic Bilbao är rättmätiga favoriter men det är alltid mycket som ovisst inför en premiär. Båda lagens tränare gör nu sin första säsong från start och spelarfronten har det inte hänt speciellt mycket hos något av lagen. Fortsatt saknar båda lagen spets och målskyttar av rang.

Bilbao lär fortsatt vara väldigt stabila defensivt, samtidigt som det inte kommer sprudla och spraka om offensiven. Till den här matchen saknar man ett par viktiga pjäser och det går definitivt inte att ta för givet att man kommer vinna. Så stor skillnad är det inte mellan lagen.

Det här kommer sannolikt bli en tuff, intensiv och jämn batalj, som det ofta blir bär Athletic Bilbao är involverade. Mycket talar också för att det kommer bli målsnålt. Ett spel på under 2.5 mål ger dock bara omkring 1.58 och det är klart tveksamt om det är spelvärt till det oddset.

Därför blir mitt spel att båda lagen inte kommer göra mål i den här matchen. Det spelas till 1.73 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.73
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 22:00, måndag 16 augusti 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo