Speltips Elche – Sevilla 6/3: Spel från målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 5 mars 2021

Botten ställs mot toppen i spanska La Liga. Det handlar om Elche – Sevilla och spontant tror vi inte på någon, ur neutral synvinkel, speciellt underhållande match. Målsnålt att vänta?

Elche - Sevilla

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Näst sist, men alltjämt hoppet levandes. Elche har det tufft, absolut, även om de från deras plats som nästjumbo bara har en pinne upp till ovanför strecket – förbi flera lag. Bottenstriden i den spanska fotbollens finrum är en nagelbitare och lär vara så ända in i det sista, slutomgången.

Hit kommer de med revanschlusta efter dubbla förluster, ena mot Granada senast och dessförinnan mot Barcelona. Dessa var emellertid på resande fot och på hemmaplan är man faktiskt rätt svårspelade; bara förlorat fyra av 12 matcher. Kanske kan ställa till med problem för Sevilla?

På andra sidan planhalvan ska alltså Sevilla stå – ett Sevilla som riskerar vara tröttkört efter veckans brutala käftsmäll i Copa del Rey. Trots 2-0-ledning från match ett mot nämnda Barcelona, åkte man ur efter 0-2 i baken under ordinarie tid och sedermera torsk i förlängningen.

Mentalt tungt, fysiskt tungt med 120 minuters fotboll och till denna match har Sevilla enbart fått tre dagars vila. Borde finnas en betydande risk för såväl trötta ben som trötta huvuden bland spelarna.

På truppfronterna ser det ljust ut för båda parter. Hemmalaget saknar enbart Emiliano Rigoni medan Johan Mojica är tveksam. Gästerna har Aleix Vidal out samt Yassine Bounou osäker.

Underspel

På hemmaplan brukar Elche vara någorlunda tajta och siffrorna därmed hållas nere. Många jämna bataljer och många oavgjorda. I en match som denna, mot ett på pappret så mycket bättre motstånd, kommer mycket handla om att hålla försvarsmuren uppe och att försöka dra ner på tempot.

Passande är det väl då att Sevilla kommer från en sådan mardrömsvecka? Bara några få dagars vila sedan en 120-minutersmardröm bäddar för rotation, men också att de normalt startande som kommer spela riskerar att inte få ut hundra procent till följd av det tuffa matchandet.

Dessutom är det värt att tillägga att Sevilla har varit inblandade i under 2,5-målshistorier i sju av deras åtta senaste bortamatcher i La Liga.

Under 2,25 mål (asian handicap) ser ut som ett sunt spel till oddset 1,82 hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr green – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,82
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 16:15
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: