Speltips Espanyol – Athletic Bilbao 26/10: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 26 oktober 2021

Det är två relativt formstarka lag som gör upp när Espanyol tar emot Athletic Bilbao i La Liga. Matchen spelas tisdagen den 26 oktober 2021 med avspark kl 21.00.

Espanyol – Athtletic Bilbao

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev visserligen ”bara” 2-2 borta mot Elche för Espanyol i helgen efter att hemmalaget kvitterat i slutminuterna. Ser vi till de fem senaste matcherna i La Liga är man ändå ett formstarka då man tagit tio poäng på dessa matcher. Totalt står man därmed på 13 poäng efter tio spelade matcher.

Inför mötet mot Elche hade man två raka segrar. Framförallt tog man en meriterande 2-1-seger hemma mot Real Madrid som tydligt visade att lagets trend är positiv. Därefter slog man även Cadiz med 2-0 hemma.

Härnäst väntar så ett Athletic Bilbao som varit stabila över hela säsongsinledningen och som kommer från två raka segrar. I lördags hemmabesegrade man Villareal med 2-1 och dessförinnan slog man Alaves med 1-0 hemma.

Efter nio spelade matcher står Athletic Bilbao på 16 poäng och vid en seger här kan man kliva upp på en fin fjärdeplats i tabellen. Med endast fem insläppta mål är man bäst i La Liga så här långt och man har bara förlorat en av sina nio matcher.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Athletic

Förutsättningarna är jämna inför det här mötet. Hos spelbolagen är Espanyol ytterst knappa favoriter då ett spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 2.75.

Förra säsongen vann Athletic Bilbao med 3-0 hemma och det senaste mötet i Barcelona slutade 1-1. Mycket talar för att även den här matchen kommer bli jämn och tät.

La Liga är ingen målglad liga och Athletic Bilbao är seriens målsnålaste lag. Efter 9 matcher har man en målskillnad på 9-5 och deras disciplinerade spelsätt sätter ofta en stark prägel på alla matcher de spelar.

Marcelinos manskap har nu fått en väldigt fin start på säsongen och här har man chans att närma sig toppen av tabellen ytterligare. Som jag ser det har man ganska möjligheter att lyckas med det.

Att Athletic Bilbao är svårslagna råder det dock inga tvivel om och det kommer krävas en hel del av Espanyol för att få hål på sin motståndare. Det mesta talar som sagt för att det här kommer bli en jämn och målsnål batalj.

Underspelen ger dock ingen vidare utdelning, ett spel på under 2.5 mål ges till exempel till ett odds omkring 1.53. Därför finner jag ett bättre spelvärde i att båda lagen inte kommer göra mål. Det spelas till 1.83 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.83
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, tisdag 26 oktober 2021
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: