Speltips Espanyol – Barcelona 13/2: Derbi barceloni

Axel Sjödin Publicerat: 13 februari 2022

Från Spanien så rundar vi av söndagen med ett derby då Espanyol ställs mot Barcelona under kvällen.

Espanyol - Barcelona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett intressant Derbi barceloni väntar under söndagskvällen då Espanyol tar emot sin stadsrival Barcelona på RCDE Stadium. Inför säsongens andra derby så finns det dock ett tydligt favoritskap hos gästerna och att det blir lika jämn och spännande som sist är inte säkert.

Barcelona vann det första derbyt på Camp Nou i höstas med 1-0 då Xavi precis hade tagit över som tränare efter Ronald Koeman. Men Espanyol var långt ifrån ofarliga och kunde mycket väl ha fått med sig en poäng hem.

Nu har Espanyol i alla fall fördel av hemmaplan och det var länge väldigt få lag som hade fått med sig en trepoängare hem från RCDE Stadium. Men katalanerna har gått in i en formdipp på senaste och det är inte längre lika läskigt att möta dem i deras hemmaborg. De har bara en enda poäng av tolv möjliga i ligaspelet sedan årsskiftet och har börjat dala ned i tabellen.

En positiv nyhet är dock att deras kanske viktigaste nyckelspelare Raúl de Tomás är tillbaka inför derbyt, men det har framförallt varit defensiven som har varit problemet på senaste.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barcelona fortsätter att klättra

Samtidigt som Espanyol har tappat i form så har Barcelona gjort det motsatta. De är obesegrade i deras sju senaste ligamatcher varav fyra av dessa har varit vinster. Senaste helgen slog de Atlético Madrid med 4-2 trots att Dani Alves åkte på ett rött kort i mitten av andra halvlek.

De har fortsatt att stadigt klättra i tabellen och har nu ett ganska stadigt grepp om en av Champions League-platserna. Då de har en match mindre spelad och två poäng upp till Real Betis på tredjeplatsen så har de även möjlighet att slå sig in i topp tre. Med 16 poäng upp till Real Madrid så ser en eventuell titelstrid fortfarande rätt orealistisk ut. Men med tanke på den start de haft på säsongen så lär en tredjeplats trots allt göra de flesta nöjda.

Då de har förstärkt offensiven rejält under januari så ska de med deras trupp absolut ta hem en av Champions League-platserna och lär inte lätta på gasen ännu när de har momentum.

För 1.78 gånger pengarna hos Campobet så finns det klart spelvärde på den raka tvåan här. Mot ett formsvagt Espanyol så bör Barcelona vara väldigt klara favoriter, trots Espanyols hemmafacit under hösten.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner
Odds: 1.78
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: