Speltips Espanyol – Barcelona 14/5: Titeln kan säkras

Axel Sjödin Publicerat: 14 maj 2023

Barcelona har chansen att säkra ligatiteln i stadsderbyt mot bottenlaget Espanyol under söndagskvällen.

Espanyol - Barcelona

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Förutsatt att inte både Atlético Madrid och Real Madrid misslyckas med att vinna tidigare under omgången så kommer derbyt mot Espanyol att vara den match där Barcelona har chansen att säkra den inhemska titeln och skicka sina stadsrivaler ett steg närmare Segunda Division.

Det är toppen mot botten som möts på söndag, och även om Espanyol lyckades göra dessa derbyn ganska spännande under förra säsongen så finns det inte mycket som pekar på att de ska kunna åstadkomma mycket här.

Barcelona har dock haft ett par plumpar i protokollet under senare tid, en förlust mot Rayo Vallecano och ett kryss mot Getafe i deras två senaste bortamatcher har fördröjt deras titel med ett par omgångar, men det finns ingen chans att de skulle tappa den oavsett och senast kommer de från två raka hemmasegrar utan att släppa in mål.

Blaugrana är på väg att avsluta en fantastisk säsong där de bara har släppt in elva mål hittills och tidigt tog kommando i titelstriden, vilket de aldrig har varit nära på att släppa sedan dess. Man kan säga mycket om deras insats i Europa, men det de har uträttat i La Liga kan ingen ifrågasätta.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Espanyol närmar sig Segundan

Med flera tuffa matcher kvar på spelschemat så glider Espanyol allt längre ifrån säker mark och mycket pekar på att de kommer att trilla ned i andradivisionen efter att poängen är räknade i början av juni. Inför omgången har de fyra poäng upp till Valencia ovanför strecket och kommer förmodligen att behöva vinna båda matcherna mot just Valencia och Almería i slutomgångarna ifall de ska ha en chans att stanna uppe.

Hemma på RCDE Stadium har de i alla fall lyckats plocka poäng i två raka matcher och senast tog de en tung trepoängare mot bottenkonkurrenten Getafe – deras första vinst sedan februari. De var också nära att plocka poäng borta mot Sevilla i den senaste omgången efter att ha gått till halvtidsvila med ledningen, men Sevilla vände och vann med ett avgörande mål i den 88:e minuten.

Mot ett Barcelona som ska säkra titeln kommer de att få det tufft och gästerna är tunga favoriter inför mötet. Vi spelar också på att Barcelona vinner, men kombinerar det med ett spel på under 3,5 mål för sammanlagt 2.36 gånger pengarna hos Betinia. Tre poäng lär vara det viktiga för Barcelona och de har ofta spelat rätt målsnåla matcher under säsongen.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona & under 3,5 mål
Odds: 2.36
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, söndag 14 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo