Speltips Espanyol – Cadiz 18/10: Viktiga poäng på spel

Axel Sjödin Publicerat: 18 oktober 2021

Den sena matchen mellan Espanyol och Cádiz på RCDE Stadium avslutar helgens La Liga-omgång.

Espanyol - Cadiz

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två lag ovanför bottenstriden som möts med det primära målet att hålla sig kvar i La Liga till nästa år. De ligger rätt nära varandra i tabellen då Espanyol har nio poäng och befinner sig på 13:e plats medan Cádiz har sju och befinner sig på 15:e.

Även om det inte är mycket som skiljer dem åt poängmässigt så är det dock en rätt stor skillnad mellan hur de har sett ut hittills under säsongen och Espanyol har varit det lag som imponerat klart mest av dem.

Med ett mycket tuffare spelschema har de skrapat ihop nio poäng genom att bland annat kryssa mot Villarreal och Real Betis samt att de välförtjänt vann hemma mot Real Madrid med 2-1 precis innan landslagsuppehållet och lyckades stå emot pressen i matchens slutskede.

De var heller inte långt ifrån att ta en poäng mot Atlético Madrid som kom undan med blotta förskräckelsen efter ett mål av Thomas Lemar i den 99:e minuten. Espanyol är den klart starkaste av nykomlingarna och har absolut potentialen att etablera sig som ett mittenlag.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cádiz har vad som krävs för att stanna kvar

Gästerna besitter inte riktigt samma kvalitet, även om de stod för en rad väldigt imponerande skalper under sin uppflyttningssäsong i fjol då de slog både Barcelona och Real Madrid under hösten.

Även nu under hösten har de tagit poäng mot Barcelona som inte spelade bra, men de har inte riktigt plockat poäng på samma sätt som de gjorde förra hösten. De är dock ett lurigt lag som är väldigt bekväma med att ha lågt bollinnehav och att kunna kontra snabbt och straffa sina motståndare, vilket bör räcka för att hålla sig kvar även i år.

Mot ett Espanyol som är i fin form och har vunnit sina två senaste hemmamatcher kommer det dock att bli tufft för gästerna. Spelbolagen håller dock Espanyol som lite väl starka favoriter för att spela på raka ettan här i min mening, men ett spel på att inte båda lagen gör mål känns bättre i vad som kan bli en målsnål tillställning. Därmed kör vi på ett BLGM – Nej hos 888sport för 1.61 gånger pengarna.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.61
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: