Speltips Espanyol – Cadiz 21/4: Sexpoängare i botten

Axel Sjödin Publicerat: 21 april 2023

Viktiga poäng står på spel i La Ligas bottenstrid då Espanyol välkomnar Cádiz till Cornellà-El Prat under fredagen.

Espanyol - Cádiz

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det katalanska hemmalaget sitter i en tuff sits inför den resterande delen av säsongen och har verkligen inte varit i bra form under senare tid. De måste nästan vinna – eller åtminstone plocka poäng – mot Cádiz för att inte hamna för långt efter i tabellen. De har i nuläget tre poäng upp till säker mark och fyra upp till Cádiz som också fortsatt är inblandade i bottenstriden.

Espanyol måste växla upp ifall de vill hålla sig kvar ytterligare en säsong i La Liga, men det har inte sett ljust ut under den senaste tiden. Inför helgens möte mot Cádiz så har de sex raka förluster i ligaspelet och även om de sällan har varit utspelade så talar den magra poängskörden trots allt sitt tydliga språk.

De slutade på fjortonde plats förra säsongen och stod för en bra säsong som nykomling, men då var det ett väldigt starkt hemmaspel som låg bakom deras framgångar. Cornellà-El Prat har inte alls varit den hemmaborg som den var förra säsongen – istället så har de varit det näst sämsta hemmalaget i år och har haft det väldigt svårt att regelbundet plocka poäng.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cádiz har inte råd att förlora

Cádiz har inte heller haft någon strålande säsong, men i nuläget så ser de ut att gå mot ännu en säsong i högstaligan. De kommer senast från en förväntad förlust mot Real Madrid, men lyckades överraskande ta tre väldigt tunga poäng på Benito Villamarín mot Real Betis i omgången dessförinnan. Det ska dock sägas att Real Betis var reducerade till nio man med mycket kvar av matchen att spela, men det spelar mindre roll när poängen räknas.

I den tidigare så jämna bottenstriden i La Liga börjar det nu gå att urskilja några lag som ser ut att gå mot Segundan nästa år. Men båda dessa lag kommer att möta Valencia under strecket innan säsongen är över och det finns fortfarande mycket att spela för. Cádiz lär hursomhelst vara glada över att de har en buffert på fyra poäng ned till strecket och har inte råd att förlora i Katalonien på fredag.

Cádiz har i alla fall tre raka bortamatcher utan förlust inför fredagens batalj och lär först och främst vara måna om att inte förlora. Espanyol gäller som klara favoriter, men deras hemmafacit och nuvarande form har knappast varit förtroendeingivande. Spelvärdet ligger således på bortalaget i min mening. Vi kombinerar därmed dubbelchansen X2 med ett spel på under 3,5 mål för 2.08 gånger pengarna hos Betinia, då Cádiz tenderar att spela ganska målsnåla matcher och inte lär vilja bjuda på något.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2 & under 3,5 mål
Odds: 2.08
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, fredag 21 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo