Speltips Espanyol – Sevilla 20/2: Utmanar om titeln

Axel Sjödin Publicerat: 20 februari 2022

Söndagens tidiga match från La Liga spelas mellan Espanyol och Sevilla på RCDE Stadium.

Espanyol - Sevilla

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sevilla har en fantastisk säsong i ryggen och är kanske på riktigt en utmanare till titeln på första gången på mycket länge. Det hade varit deras första titeln sedan säsongen 1945-46 efter andra världskriget och det nog först nu som många Sevillasupportrar vågar låta sig själv drömma.

Det har varit en kompakt dominans från de tre stora klubbarna i Spanien under det senaste decenniet och Sevilla är det första laget att se ut att bryta sig in i topp tre på tio år. Efter förra helgen krympte ledningen upp till Real Madrid ned till fyra poäng och mot ett Los Blancos som inte ser ostoppbara ut så finns det mycket som kan hända.

Sevilla är obesegrade i tio raka matcher men har haft en hel del kryss på senaste. De har dock klarat sig ur en tuff period med spelare borta med COVID-19 och spelandes i de afrikanska mästerskapen.

Nu är den värsta perioden över och de har fått flera spelare tillbaka samt förstärkt truppen under januari med både Anthony Martial och Tecatito Corona. Mycket hänger nog på ifall Real Madrid tar sig vidare i Champions League mot PSG och tvingas ha delat fokus, men Sevilla ser ut att bli en stark utmanare oavsett.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Espanyol har fortfarande inte vunnit i år

Espanyol var oerhört nära en bragdvinst mot Barcelona i förra omgångens derby. De hade vänt ett tidigt underläge och ledde med 2-1 fram till den 96:e minuten då Luuk de Jong lyckades kvittera.

Det var trots allt ett styrkebesked från Espanyol alldeles oavsett, men det sena målet lär nog svida än. Espanyol har fortfarande inte vunnit en enda match sedan årsskiftet – det är något de behöver ändra på ifall de inte vill bli indragna i bottenstriden. Ännu har de dock åtta poäng ned till Alavés på 18:e plats.

Espanyol har nästan varit två olika lag beroende på ifall de spelar hemma eller borta. Under hösten var de ett av ligans starkaste hemmalag och förlorade så gott som aldrig på RCDE Stadium. De har inte varit lika imponerande i år, men har fortfarande tagit 21 av sina totalt 28 poäng hemma i Barcelona.

Sevilla är dock det sista laget man vill möta när man ska försöka ta sig ur en dålig svit. Sevilla lär göra allt för att fortsatt hålla press på Real Madrid i toppen och jag tror de lyckas här. För 2.33 hos Campobet så är det bra odds på bortalaget här.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sevilla vinner
Odds: 2.33
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 14:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: