Speltips Getafe – Barcelona 13/8: Titelförsvaret inleds

Axel Sjödin Publicerat: 13 augusti 2023

Barcelona inleder sitt titelförsvar i La Liga sent på söndagskvällen då de möter Getafe på bortaplan.

Getafe - Barcelona

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Barcelona får en mjukstart på säsongen mot ett någorlunda beskedligt motstånd, men står inför flera utmaningar under säsongen, vilket kan göra det svårt att försvara sin ligatitel från i fjol. Getafe klarade sig kvar med nöd och näppe i våras och målet även den här säsongen lär rimligtvis vara att stanna kvar i La Liga.

Utöver att Xavi är kvar i tränarrollen så har nu de sista spåren av det gamla dominanta Barca nu lämnat klubben. Sergio Busquets, Jordi Alba och Gerard Piqué har samtliga tackat för sig och nu är det en ny era som inleds. I synnerhet Busquets är inte helt lätt att ersätta, vilket gör att Xavi förmodligen kommer att behöva tänka om lite när det kommer till spelet jämfört med i fjol. Ilkay Gündogan är det stora nyförvärvet för i sommar, som lär tryckas in på mittfältet istället för Busquets, trots att de är annorlunda spelartyper.

I övrigt har det varit väldigt tyst på transfermarknaden för Barcelonas del. Ousmane Dembélé har flyttat på sig till PSG, vilket ses som en förlust i det katalanska lägret, och det är möjligt att en offensiv ersättare dyker upp innan fönstret stänger. Men annars får Xavi försöka arbeta vidare med det han har.

Förra året vann de titeln genom en oerhört imponerande defensiv anmärkningsvärt nog. De öser inte längre in mål på samma sätt, men har haft en oerhörd jämnhet där 1-0-segrarna har avlöst varandra. Deras uttåg ur Europa blev de tungt kritiserade för senast, och där lär de vara väldigt måna om att inte misslyckas igen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Getafe saknar offensiv spets

Hemmalaget inleder säsongen med José Bordalás på tränarposten, som är tillbaka i klubben i en andra sejour. Han tog över tränarposten och räddade kvar dem i våras och ska nu återigen försöka leda laget till ett nytt kontrakt.

Det har varit sparsamt med värvningar, men de som har gjorts har först och främst stärkt upp defensiven, vilket ofta är nyckeln i Bordalás lag. Men målskyttet kan mycket väl bli ett problem framöver då de får klara sig länge utan sin stora stjärna Eres Ünal som fortfarande är borta med sin korsbandsskada.

Bordalás lag brukar spela väldigt fysiskt och direkt, vilket gör att det verkligen inte är särskilt kul att möta dem. Men kvalitetsskillnaden jämfört med Barcelona ska vara för stor och då det är högst oklart var målen ska komma från i Getafe så lockar spelet på att Barcelona vinner mot noll för 2.25 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner mot noll
Odds: 2.25
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:30, söndag 13 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logo