Speltips Getafe – Barcelona 17/10: Lång trend

Simon Pålsson Publicerat: 16 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FC Barcelona har öppnat säsongen lovande och gäller nu som klar favorit inför bortamatchen mot Getafe den 17 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är knappast så att den spanska ligasäsongen har satt sig än, men det går ganska tidigt att se vissa trender som troligen kommer att vara styrande för hela säsongen. En är att FC Barcelona återigen kommer att vara ett givet topplag.

Det är kanske ingenting som man behöver få bekräftat för sig varje säsong, men vi kan konstatera att det under sommaren blåste lite märkliga vindar kring klubben, och det ryktades rent av om att Lionel Messi skulle söka sig vidare. Det hade inneburit helt nya tider för FC Barcelona.

FC Barcelona har också plockat in Ronald Koeman som ny huvudtränare och än så länge ser det ut att ha varit ett bra drag. Två raka vinster, mot Villarreal och Celta Vigo, följdes upp med 1-1 mot Sevilla. Det betecknar jag som en lovande start på säsongen.

Getafe föll med hela 3-0 mot Real Sociedad senast och bevisade med den förlusten att man återigen är ett lag för Europaplatserna på sin höjd. Inte mer än så. Med en bra plankträff kan man ställa till det hela vägen in i mål, men ärligt talat tror jag inte att man kommer orka det över tid, även om man har ett bra lagbygge.

FC Barcelona vinner här

FC Barcelona kommer troligen att kunna slänga in sin nya värvning Sergino Dest i den här matchen, eftersom det finns skador på bland annat Jordi Alba inför den här matchen. Den lovande talangen från Ajax har spelat fotboll på hög nivå sista två säsongerna och har visat att han klarar det, men det är såklart alltid ett test när man ska debutera på allvar.

Förutom att Jordi Alba inte kommer till spel får bortalaget klara sig utan Marc-André ter Stegen mellan stolparna, samtidigt som mittbacken Samuel Umtiti inte finns med i truppen. Det är spelare som båda har stått utanför laget under hela säsongsinledningen. Miralem Pjanic står som ett litet osäkert kort. Anledningen är att han inte spelade andra matchen med Bosnien under landslagssamlingen och kanske behöver vila. Junior Firpo är också osäker till spel.

Getafe har inte vunnit en match mot FC Barcelona på 17 raka försök, men förutsättningarna inför den här matchen är goda då man inte har några som helst skador eller avstängningar att bekymra sig över. Men räcker det verkligen för att stå emot här? Jag är lite tveksam faktiskt.

FC Barcelona vinner spelas till 1,78 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: FC Barcelona vinner
Odds: 1,78
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, lördag 17 oktober 2020
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: