Speltips Getafe – Granada 25/10: Offensivare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 24 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Mycket pekar mot att det kommer bli jämt och målsnålt när Getafe tar emot Granada. Men likväl finner jag ett klart spelvärde i att det kommer att trilla in två bollar i den här matchen.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Getafe slutade på åttonde plats förra säsongen, två poäng efter sjuan Granada. Precis som då ser de här båda klubbarna fortsatt jämnstarka ut. Båda står på tio poäng efter fem spelade matcher av den här La Liga-säsongen.

José Bordalás Getafe kommer från en imponerande skrällseger då man besegrade Barcelona med 1-0 förra helgen. Dessförinnan hade man förlorat med 3-0 mot Real Sociedad men nu kunde man återigen visa prov på sin defensiva styrka.

Därmed har man hållit nollan i fyra av fem matcher så här långt. Vinster mot Osasuna och Real Betis samt 0-0 mot Alavés ger att man alltså, precis som Granada, står på tio poäng.

Granada avslutade förra säsongen bättre än Getafe, vilket gjorde att man knep möjligheten till att kvala in till Europa League – och som man lyckades med genom att, bland andra, slå ut Malmö FF på vägen dit.

I torsdags ställdes man mot PSV Eindhoven på bortaplan där man fick med sig en 2-1-seger och eventuellt lite tröttare ben och huvuden än sin kommande motståndare.

I ligaspelet kommer Granada, precis som Getafe, från en övertygande 1-0 seger mot toppmotstånd i form av Sevilla. Därutöver har man besegrat Athletic Bilbao och Alavés samt kryssat mot Cadiz och förlorat stort (6-1) mot Atletico Madrid.

Båda lagen går för seger

Getafe var ett av La Ligas mest målsnåla lag förra säsongen och den här säsongsinledningen har man hållit nollan i 4 av 5 matcher. José Bordalás har lett laget sedan 2016 och har gjort den defensiva organisationen till klubbens adelsmärke.

Diego Martinez Granada och dess lagbygge påminner en del om Getafes och resultatmässigt har man varit jämnstarka under en längre tid.

Mycket pekar således mot att det här kommer att bli jämnt och målsnålt. Oddssättarna är tydligt inne på det senare då oddsen för att det kommer bli över 2.5 mål i den här matchen ligger runt 1.35 gånger pengarna.

Men ser vi till förra säsongens möten mellan de här lagen så finns det en hel del som talar för motsatsen. Senast de möttes var i juni då Granada vann med 2-1 hemma och Getafe vann sin hemmatch med 3-1 i höstas.

Ser vi till inbördes möten över lite längre tid så har det gjorts över 2.5 mål i de 5 senaste och över 1.5 mål i de 10 senaste mötena.

Oddssättningen på den här matchen ger att jag finner ett spelvärde i att det kommer att göras över 1.5 mål när de här lagen nu åter drabbar samman.

Båda lagen kommer från väldigt disciplinerade insatser mot toppmotstånd i ligan men inget av lagen kommer sannolikt vara lika defensivt inriktade här – och kanske inte heller riktigt lika noggranna som när Barca eller Sevilla står för motståndet. Nöjda med kryss är nog varken Getafe eller Granada här.

Det faktum att Granada kommer från en bortamatch i Nederländerna gör att jag håller Getafe som knappa favoriter. Men framförallt finner jag anledning att tro att vi kommer få se (minst) två mål i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 100% bonus upp till 100 kronor!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 1.5 mål totalt
Odds: 1.68
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:30, söndag 25 oktober 2020
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: