Speltips Girona – Almeria 17/2: Nykomlingsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 16 februari 2023

Detta blir ett intressant möte mellan två nykomlingar då Girona välkomnar Almería till Estadi Montilivi under fredagen.

Girona - Almería

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Den nedre tabellhalvan är synonymt med bottenstriden i La Liga då det är fruktansvärt jämnt mellan 11:e till 19:e plats. Båda lagen har här chansen att ta en välbehövlig trepoängare och lägga de nedflyttningshotade lagen lite längre bakom sig, om än tillfälligt.

Särskilt Girona hade kanske kunnat slå sig ut ur bottenstriden då de innehar elfteplatsen och har fyra poäng ned till Valencia under strecket. De hade dock samma chans under förra veckan då de ställdes mot bottenlaget Cádiz på bortaplan och förlorade med 0-2. Det var inte alls någon övertygande insats från Girona, som aldrig riktigt kom nära att lyckas hota Cádiz tidiga ledning.

Resultaten på hemma- och bortaplan skiljer sig dock rätt rejält för Gironas del. De har tagit hela 18 av sina totalt 24 poäng hemma på Montilivi och den enda matchen de har förlorat där på de sju senaste försöken har varit mot serieledarna Barcelona.

Men målformen är inte den bästa då de bara lyckats få in ett enda mål i deras fyra senaste matcher, vilket är lite oroväckande inför fredagens viktiga möte.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Almería har fortfarande inte vunnit på bortaplan

Precis som för Gironas del så har poängskörden skilt sig väldigt mycket för Almerías del beroende på var de spelar sina matcher. Hemma i Andalusien så har de tagit 19 av sina 22 poäng och är långt upp bland topplaceringarna ifall man bara räknar hemmamatcher. Bortaspelet har det däremot gått mycket sämre i och de väntar fortfarande på sin första vinst i ett bortamöte.

Med det sagt så gav de Real Betis en bra match på Benito Villamarin senast då de kvitterade två gånger om innan de tillslut förlorade med 2-3. Det säger dock förmodligen också lite om hur skakiga Real Betis har varit under senare tid och Almería åker till Katalonien på fredag som klara underdogs.

Mot ett Girona som förlorat tre av sina fyra senaste matcher borde de dock kunna ha en rimlig chans att få med sig poäng på bortaplan. Sett till Almerías bortafacit så är det inte konstigt att Girona är klara favoriter, men oddsen väger lite väl tungt i hemmalagets fördel.

Med tanke på hur tungt Girona har haft det med målskyttet och hur målsnåla deras matcher varit de senaste veckorna så ser underspelet betydligt mer lockande ut. Det är dessutom en viktig match där inget av lagen lär vilja släppa till enkla misstag och därmed så väljer vi under 2,5 mål för 1.90 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, fredag 17 februari
TV: 
Stream:  cmoresport logo