Speltips Granada – Athletic Bilbao 10/5: Karanka-effekten

Martin Efvergren Publicerat: 10 maj 2022

Mycket står på spel för Granada då man tar emot Athletic Bilbao i den 36:e omgången av La Liga. Matchen spelas tisdagen den 10 maj 2022 med avspark kl 20.00.

Granada – Athletic Bilbao

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter fem raka matcher utan seger plockade Granada fram det allra bästa när det gällde som mest i lördagens bortamöte mot bottenkonkurrenten Mallorca.

Granada flög plötsligt fram och kunde vinna med tennissiffrorna 6-2. Därmed klev man förbi Mallorca och upp ovanför nedflyttningsstrecket. Med tre matcher kvar att spela är man nu två poäng före Mallorca och har således avgörandet i egna händer.

Granada har en tuff säsong bakom sig och i förra månaden fick tränare Lisci lämna sin post till förmån för Aitor Karanka. Den före detta Real Madrid-backen har nu lett laget i tre matcher och är alltjämt obesegrad.

I Karankas först match lyckades man knipa en poäng borta mot Atletico Madrid i en match som förblev mållös. Därefter spelade man 1-1 hemma mot Celta Vigo efter att Machis kvitterat för hemmalaget på tilläggstid.

Nu kommer man alltså från en otrolig 6-2-seger som lär ha givit en rejäl boost inför avslutningen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Granada säljer sig dyrt

Athletic Bilbao har inte lika mycket att spela för som Granada, men man har ändå en realistisk chans att knipa en Europa-plats till nästa säsong. Med nio poäng att spela om är man fyra poäng efter Real Sociedad som just nu innehar sjätteplatsen i La Liga.

Athletic har varit väldigt solida och stabila genom hela säsongen. Man kommer nu från mållös match hemma mot Valencia i lördags och dessförinnan hade man tagit två raka segrar mot Atletico Madrid och Cadiz.

Granada och Athletic de Bilbao möttes senast i Bilbao i november och det slutade då 2-2. De tre senaste mötena i Granada har emellertid hemmalaget vunnit.

Baskerna gäller nu ändå som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på bortalaget ger då omkring dubbla insatsen tillbaka.

Ser vi över hela säsongen så har förstås Athletic varit det bättre laget, men förutsättningar inför den här matchen gör att jag tycket att spelvärdet ligger på Granada. De spelar för sin överlevnad i La Liga och kommer garanterat att sälja sig dyrt. Därtill surfar de på en Karanka-effekt som har höjt deras självförtroende.

Athletic Bilbao är alltid svårslagna, men det tror jag även att Granada är just nu. Mitt spel blir därför att Granada klarar minst oavgjort i den här matchen till 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, tisdag 10 maj 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: