Speltips Granada – Athletic Bilbao 12/9: Ombytta roller

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Athletic Bilbao var för ett par år sedan en utmanare i toppen, men nu känns Granada hetare i La Liga. Lagen möts den 12 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har inte varit en särskilt lång väntan, men nu är det ändå äntligen dags att köra igång den spanska fotbollen på allvar igen. Det här känns på något sätt som den riktiga omstarten efter det långa coronauppehållet.

Förra säsongen var en speciell sådan, och för flera lag får man kalla den en besvikelse. Athletic Bilbao fortsätter sin klart negativa utveckling och har nu cementerat sig som ett mittenlag i La Liga, utan reell chans att kunna hota i toppen.

För ett par år sedan kändes det snarare som att Athletic Bilbao var på väg att ta steg för att på allvar kunna ställa till det hela vägen in i mål. Men den verkligheten är inte närvarande längre. Nu är det ett helt annat faktum som råder.

Däremot går det bra för Granada, och man har någonting nytt, spännande och lite lätt härligt på gång. Det är känslan. Förra säsongen slutade man på 56 poäng och delade därmed poängskörd med det succélag som många kallade det, Real Sociedad, med Alexander Isak som en av sina nyckelspelare. Det innebär att Granada nu ska spela Europakval i sommar.

Granada är hetare

Granada har under sommaren plockat in ett par tunga spelare, eller åtminstone spelare som man hoppas ska kunna göra skillnaden under den intressanta säsong Det är ingen hemlighet att Granada är ett lag och en klubb uppbackad av stora summor pengar, och rika ägare, men det ska omsättas till bra prestationer ute på fotbollsplanen och det är ingen exakt vetenskap. Det har vi sett många gånger förr.

Däremot har man verkligen hittat receptet på senare år, och den fjolårssäsong som man gör går inte av för hackor. Det här är ett lag som verkligen har någonting på gång.

Luis Milla väntas nu kliva rakt in på mittfältet efter att ha plockats in från Tenerife under sommaren. Men vad vi ska ha med oss är att Yan Eteki inte kan spela och att han är indisponibel. Däremot finns Roberto Soldado med i truppen trots allt efter att sent om sider förlängt sitt avtal med ytterligare en säsong.

Athletic Bilbao må inte vara på samma höga nivå som för ett par år sedan, men det finns en ny spännande generation unga spelare som nu tagit sig upp och som vill göra avtryck. Det ska inte minst betonas att Jon Morcillo är en spelare som man har stora förväntningar på. Han kommer upp från den egna akademin där 20-åringen gjort massvis med mål, assist och starka insatser. Kan han omvandla det till starka prestationer för representationslaget?

Inför den här matchen har man Ibai Gomexz borta med skada, och Yuri och Peru Nolaskoain står som tveksamma på förhand.

Granada draw no bet synas gärna till 1,95 gånger krämen hos ComeOn.

Annons:
  Rygga spelet hos comeon – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Granada draw no bet
Odds: 1,95
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 18:30, lördag 12 september 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: