Speltips inför Alaves – Real Valladolid 19/4: Målsnåla och formsvaga

Martin Efvergren Publicerat: 18 april 2019

Det vankas fredagsmatch i La Liga då formsvaga Deportivo Alaves tar emot formsvaga Real Valladolid. Inget av lagen har lyckats vinna någon av sina fyra senaste matcher och målfabrikationen har varit svag hos båda över hela säsongen. En tät tillställning är att förvänta och däri har vi hittat fina spelmöjligheter.

Annons:

John Guidettis Alaves har svarat för en fin säsong och har fortfarande häng på Europa-platserna i toppen. Men den senaste tidens resultat gör att trenden pekar i direkt motsatt riktning. I tabellen befinner man sig numera på en åttondeplats efter att man endast tagit en poäng på de senaste fyra matcherna.

Hos Valladolid är formen minst lika svag – men läget betydligt mer prekärt. Med sex omgångar kvar att spela ligger man precis under nedflyttningsstrecket och är nu följaktligen i skriande poängnöd.

På de senaste 19 matcherna har Sergios mannar endast inkasserat två vinster. Hemma mot Getafe senast lyckades man knipa ett kryss men då var man också en man mer under matchens sista halvtimme.

Hos hemmalaget saknas långtidsskadade Burgui. Valladolids skadelista är däremot betydligt mer diger då kvintetten Pablo Hervias, Toni Suarez, Stiven Plaza, Luismi Sanchez och Duje Cop inte lär komma till spel.

Avsaknad av pålitliga målskyttar

Deportivo Alaves och Real Valladolid påminner en del om varandra i det att de båda utgår ifrån en 4-4-2-formation samt att det saknas individuell spets.

Alaves har med sina 33 mål gjort minst mål av lagen på den övre halvan och Valladolid har med sina skrala 26 baljor sämst målfabrikation i hela La Liga (Celta Vigo som ligger en poäng före har, som exempel, gjort 45 mål).

Bäste målskytt i Valladolid är turken Enes Unal med fyra mål medan den interna skytteligan i Alaves toppas av argentinaren Jonathan Calleri som svarat för 8 mål.

Vi kan alltså konstatera att det finns starka belägg för att det här mötet kan komma att bli en målsnål historia. Alaves är logiskt sett favoriter i form av hemmaplansfördel samt att man, sammantaget, svarat för en klart bättre säsong än Valladolid. Den svaga formen gör dem dock vanskliga att lita på då man ställs mot ett bortalag som krigar för sin fortsatta La Liga-existens.

Det mest uppenbara spelet på den här matchen är att det kommer bli under 2,5 mål, vilket står i cirka 1.55 gånger pengarna. Vi vill dock få upp oddset något och går därför på spelet att båda lagen inte kommer göra mål till spelvärda 1.73 gånger insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål / BLGM – nej
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, fredag 19/4
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.