Speltips inför Athletic Bilbao – Girona 10/12: Missvisande siffror

Spelbloggare Publicerat: 10 december 2018

Med blott en vinst på 14 seriematcher – varför är då Athletic Bilbao så pass stora favoriter mot ett kompetent och formstarkt Guirona? Här tar ni del av vårt speltips inför matchen som rivstartar den nya veckan.

Annons:

Vidare i Copa del Rey via en 4-0-kross av Huesca i returen och en 8-0-dito över 180 minuter. Det är väl de enda positiva att rapportera om i Athletic Bilbao. Annars? Total misär.

Det handlar trots allt om en klubb som varit tippade att fajtas om Europaplatserna, som nu är placerade tredje sist i tabellen – en av de platser som leder nedåt i seriesystemet – och över de 14 spelade matcherna är endast en vunnen, vilket de tillsammans med nämnda Huesca, jumbo, är ensamma om i hela Primera División.

När ska det lyfta? Om det ens lyfter? Man kan faktiskt inte helt vifta bort dem från bottenstriden så uselt som de levererat.

Girona är, helt tvärtemot Bilbao, ett positivt utropstecken och faktiskt fortfarande med i racet om en biljett ut i Europa – även om mycket ska till för att fallet skulle vara så ett par månader framåt i tiden. Mer bestämt: plats nummer åtta i tabellen, på sämre målskillnad än sexan Levante på en kvalplats mot Europa League.

Facit: en vunnen på 14 matcher

Förstakeepern Yassine Bounou kommer närmare tillbaka speldugligt skick för Girona och kan eventuellt medverka redan här. Annars saknar Johan Mojica, Aday Benítez, Carles Planas, Patrick Roberts samt Marc Muniesa. Inte optimalt, kanske…

Men! Situationen är ännu värre för Athletic Bilbao, som har trion Yuri, Inigo Martínez samt Peru Nolaskoain avstängda, Mikel Balenziaga skadad och Mikel Rico, Gorka Guruzeta och Cristian Ganea tveksamma. Underlättar knappast för att kunna vända på skutan.

Girona visar framfötterna. De har inte förlorat på åtta raka matcher, två i cupen och sex i serien, och då har de ställts mot bland andra Atlético Madrid, Valencia och Real Sociedad. Uppenbart ingen lättviktare.

Och Bilbao har rejäla bekymmer; vunnit en av 14 matcher och i den senaste seriebataljen blev det en klar 0-3-förlust när Levante besöktes. Här presenteras ettan i siffror runt dubbla insatsen. Det menar vi vara helt missvisande.

Girona spelas med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, men med bättre odds – till 1,93x hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Girona +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:00, måndag 10/12
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.