Speltips inför Athletic Bilbao – Real Sociedad 30/8: Dags för Alexander Isak att starta?

Simon Pålsson Publicerat: 30 augusti 2019

Det blir ett optimistiskt målspel inför fredagens sena möte i La Liga mellan Athletic Club de Bilbao och Real Soceiedad den 30 augusti 2019.

Annons:

Det är dags för den trevliga traditionen med spanska ligamatcher från högstaligan La Liga redan på fredagskvällar. Den här veckan får vi dessutom njuta av det sprudlande – vad vi tror i alla fall – mötet mellan Athletic Bilbao och Real Sociedad. Det är dessutom ett mycket intressant derby i Baskien, vilket ger extra krydda till mötet.

Det här är en match som har svenskintresset med Alexander Isak i matchtruppen hos gästerna, men som också är ett bra möte mellan ett starkt hemmalag och ett spännande bortalag. Det är många som håller ett extra öga på La Real den här säsongen efter att man plockat in flera spännande spelare.

Båda lagen står så här långt på en seger och ett kryss i La Liga, men det har uteslutande rört sig om ganska målsnåla matcher där mållinan 2,5 har hållit sig säker i båda lagens matcher. Den här gången känns det som att vi kan ha att göra med lite av en utlösningseffekt. Det är dags att det sprudlar lite mer i offensiven.
Annons:

Real Sociedad kommer att hota

Athletic Bilbao kommer till det här mötet med i stort sett sin bästa trupp, men Gorka Guruzeta som ännu inte spelat någon tävlingsmatcher under säsongen är fortsatt indisponibel på grund av en skada. Oscar De Marcos har också dragit på sig en skada, detta efter att ha skadat sin ankel senast. Han lär missa ett par veckors matchande.

Real Sociedad kommer med en ganska trevlig trend till det här mötet och som bekant sitter man på en minst sagt spännande spelartrupp den här säsongen. Alexander Isak har gjort ett par fina inhopp så här i inledingen av säsongen och enligt rapporter, visserligen svenska och troligen partiska sådana, skriks det om att han ska få starta från supporterhåll. Det återstår att se, men klart är att han är nära speltid. I övrigt är Adnan Januzaj och Martin Ödegaard viktiga inslag i offensiven hos La Real.

Med allt det här i åtanke tycker vi att offensiven är den del som bör hamna i fokus inför det här mötet.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,95 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  22:00, fredag 30/8
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.