Speltips inför Atlético Madrid – Valencia 24/4: Fördel Atlético

Martin Efvergren Publicerat: 23 april 2019

Onsdagskvällen bjuder på toppmöte i La Liga då tabelltvåan Atlético de Madrid tar emot ett formstarkt Valencia. En form som gör att oddset på en hemmaseger är högt och däri finner vi spelvärde – delvis på grund av det täta spelschema som Valencia brottas med.  

Annons:

I Atlético-lägret lever man förmodligen fortfarande i besvikelsen efter det tunga uttåget ur Champions League. Med det övertag man tillskansat sig inför returen mot Juventus borde man ha lyckats spela sig vidare i turneringen. Men så blev icke fallet och fokus nu är att hålla ärkerivalen Real Madrid fortsatt bakom sig i ligan.

Även om det är med en viss känsla av att man hade kunnat få ut ännu mer av säsongen så är det trots allt en bedrift värd namnet om man lyckas knipa andraplatsen före en ekonomiskt överlägsen lokalrival. Med fem omgångar kvar att spela är man fyra poäng före trean Real Madrid.

Av de fem senaste matcherna har Diego Simeones mannar vunnit fyra där man hållit nollan i samtliga dessa vinstmatcher. Plumpen i protokollet var bortaförlusten mot Barcelona där man också, i praktiken, gick miste om ligatiteln. Därefter har Celta de Vigo och Eibar besegrats.

Valencias form är än mer imponerande. Laget har fyra raka segrar och av de 22 senaste matcherna har man endast förlorat en. I ligan har man nu två poäng upp till Getafe på den åtråvärda fjärdeplatsen.

Framförallt är det i Europa League som Marcelinos lagbygge har imponerat som mest. Förra veckan skickade man ut ligakonkurrenten Villareal efter vinster i båda mötena och härnäst stundar nu en semifinal där Arsenal står för motståndet.

På hemmalagets skadelista finns för tillfället Stefan Savic, Borja Garcés, Lucas Hernández och därtill är Diego Costa fortsatt avstängd. Hos Valencia lär inte Cristiano Piccini, Geoffrey Kondogbia och Jaume Domenech komma till spel.

Täta matchandet tar ut sin rätt

Valencias goda form går naturligtvis inte att bortse ifrån. Samtidigt har deras lyckade insatser i Europa League inneburit att matchandet den här månaden har blivit tätt. För ett lag som Valencia, med en relativt tunn trupp, brukar den typen av tvåfrontskrig medföra att den ena eller den andra tävlingen till slut blir lidande.

För Marcelinos manskap stundar nu den sjunde matchen i april månad och den tredje inom loppet av sju dagar. Ytterst få lag i världen lyckas att prestera på topp i match efter match när vilan är så pass kort däremellan.

Atlético de Madrid borta är dessutom en av de tuffaste utmaningarna man kan ställas inför. Det är svårt att sluta imponeras av den taktiska disciplin som Diego Simeone har lyckats implementera och bibehålla över så pass lång tid. På hemmaplan har man totalt endast släppt in sju mål och förlorat en match. Sammantaget i ligan har man 21 insläppta mål, vilket återigen är klart bäst av samtliga lag.

Dessa faktorer ger oss god anledning till att tro på en rak hemmaseger i det här mötet. Valencias starka form drar upp oddset – men deras täta matchande med fortsatt Europa-spel innebär knappast någon fördel i det här läget. Atlético de Madrid är det starkare laget spelare för spelare och dessutom har man hemmaplansfördel samt bör vara mentalt och fysiskt fräschare. Till fina 1.87 gånger insatsen spelar vi att hemmalaget vinner matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid vinner, rak etta
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:30, onsdag 24/4
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.