Speltips inför Atlético Madrid – Real Madrid 9/2: Skållhet huvudstadsderby

Spelbloggare Publicerat: 9 februari 2019

Det är derby i den spanska huvudstaden. Är ni lika peppade som vi? Atlético Madrid mot Real Madrid, nummer två respektive tre i tabellen och båda med siktet inställt på serieledande Barcelona. Vi ställer oss frågan: vem vinner?

Annons:

Schemat är hektiskt i Spanien och då kanske framförallt för Real Madrid, som kommer från ett fint 1-1-kryss mot Barcelona på Camp Nou i det första av två Copa del Rey-möten, och nu väntar ett skållhet huvudstadsderby som följs upp av Champions League-åttondelsmatch mot Ajax kommande vecka.

Och kanske är det passande att dessa matcher kommer nu, kontra innan årsskiftet. Formen är på allvar hittad, toppen av hela spelåret, och före det där krysset senast hade fem raka matcher kammats hem. Väsentligt lyft.

Om det ens ska vara på tal om ett titelrace in i det sista, då behöver Real Madrid fixa ett positivt resultat här och nu. Till toppen av kullen, nämnda Barcelona, har de fortfarande åtta pinnar och till Atlético Madrid två.

Atlético hade en toppchans att hämta in och stärka deras aktier i Primera División-toppen senast, i samband med Barcelonas tapp mot Valencia, men borta mot Real Betis blev det en bitter 0-1-förlust och nu är det bara att ladda om. Kvickt!

Helt öppet derby

Ni som följer spansk klubbfotboll i allmänhet och toppfotbollen i synnerhet, vet om vilka nervkittlande möten som alltid utspelas mellan Atlético Madrid och Real Madrid. Huvudstadens två främsta pjäser, utan nämnvärd konkurrens.

Ser vi på de fyra senaste inbördes mötena, har alla stått oavgjorda efter 90 minuter. Löjligt små marginaler.

Av denna anledning, samt Real Madrids fantastiska form inbakad i analysen, ser vi ser som lite missvisande att matchen inte värderas som mer öppen – att Real Madrid presenteras som relativt stora underdogs på förhand. Där ser vi att oddssättarna och marknaden hamnat lite fel.

Gästerna stärks dessutom upp rejält till följd av att hela truppen är intakt. Helt skadefri. Den bästa möjliga startelvan kan presenteras. Borta för Atlético är Stefan Savic, eventuellt Diego Costa samt Koke.

På hemmaplan ska Atlético trots allt kanske värderas som favoriter, men klart mycket knappare än vad oddsen vill antyda. Inget som helst snack om den saken.

Spelet från detta skållheta derby? Real Madrid +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – till smakrika 1,85x hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Real Madrid +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 16:15, lördag 9/2
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.