Speltips inför Barcelona – Celta Vigo 9/11: Jämnare än tabellen visar

Martin Efvergren Publicerat: 8 november 2019

Ett Barcelona som inte riktigt går att lita på tar emot ett Celta som gör en nystart under Oscar Garcias ledning. Här finner vi spelvärde i att bortalaget kommer stå upp ganska väl.

Annons:

Ernesto Valverde är förmodligen världens mest kritiserade serieledande tränare just nu. Den här säsongens Barcelona har inte lyckats hitta den jämnhöga nivå som vi är vana vid och som kan förväntas spelarmaterialet beaktat.

Men likväl toppar man den oerhört jämna La Liga-tabellen på samma poäng (22) som Real Madrid och Real Sociedad. Real och Barca har då spelat en match färre än övriga lag på grund av det uppskjutna El Classico.

På lördagskvällen spelar Real Madrid precis före det här mötet och kan därmed vara nya serieledare då den här matchen startar.

Hursomhelst har vi att göra med ett Barcelona som kommer från två, mer eller mindre, undermåliga insatser där man förlorat med 3-1 borta mot Levante i ligan och i tisdags fick man bara med sig 0-0 ifrån hemmamötet mot Slavia Prag i Champions League.

Om det är någon slags mini-kris i Barcelona så är läget klart värre ställt med Celta de Vigo. Laget har underpresterat kraftigt så här långt och med blott 9 poäng efter 12 omgångar ligger man på en 18:e plats i tabellen.

Med endast en vinst på de 11 senaste matcherna och 4 raka förluster fick så Fran Escriba lämna sin tränarpost och den här matchen blir nytillträdde Oscar Garcia första uppgift vid rodret.

Garcia, som senast ledde grekiska Olympiakos, får därmed tuffast möjliga start på jobbet – men det kan också vara ett gynnsamt läge då ingen förväntar sig att man ska ta poäng borta mot Barcelona.

Annons:

En intressant nystart för Celta

Celta Vigo är, utan tvekan, ett lag som, på pappret, borde höra till den övre halvan av tabellen. Oscar Garcias möjligheter till att få det här laget att höja sig måste således bedömas som goda.

Den omedelbara effekten av ett tränarbyte är dokumenterat och med det i beaktning måste nog Barcelonas favoritskap hos oddssättarna ses som lite väl tilltaget då hemmasegern står i cirka 1.20.

Att döma av Barcelonas två senaste insatser är man fortfarande inte helt att lita på. Ernesto Valverde är ganska hårt kritiserade ifrån vissa håll och tålamodet är sannolikt inte jättestort hos hemmapubliken om Celta, likt Slavia Prag, lyckas låsa Barcas offensiv.

Barcelonas hemmafacit är dock odiskutabelt om vi ser till ligaspelet. På Camp Nou har man vunnit samtliga ligamatcher den här säsongen och man har inte förlorat sedan i november förra året.

På så vis är Barcelona självklara favoriter i det här mötet men det finns samtidigt en hel del som talar för att Celta Vigo kommer lyckas hålla siffrorna nere.

Celtas problem har varit den offensiva produktionen men defensivt har man stått upp relativt väl. Deras matcher har varit målsnåla och man har endast släppt in mer än 2 mål i en match. I 12 raka matcher har det blivit under 3,5 mål totalt.

Sammantaget ger detta anledning att tro på att Celta inte kommer att falla igenom fullständigt, utan snarare stå upp ganska väl i den här matchen.

Ett klart spelvärde finner jag därför i att det kommer bli under 3,5 mål totalt och det spelas till 1.80 gånger insatsen hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365!
Regler & villkor gäller. +18 år. Stodlinjen.se. Fler detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, lördag 9/11
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: