Speltips inför Barcelona – Slavia Prag 5/11: Solklart favoritspel

Spelbloggare Publicerat: 5 november 2019

All heder till Slavia Prag och deras Champions League-sejour såhär långt, men i back-to-back-mötet mot Barcelona på Camp Nou blir det mest sannolikt att åka av. Storartad hemmaskalp, det tror vi på.

Annons:

1-1 borta mot Inter, 0-2 i baken mot Borussia Dortmund och 1-2 i det omvända mötet med detta. Slavia Prag förtjänar all heder för att de åtminstone förmått att stå upp i den här typen av matcher, på den här scenen. Att som tjeckisk fotbollsklubb ställas mot dessa bjässar, världstoppen, är förstås en helt annan sak än den inhemska fotbollen.

Matcherna är därmed bara att ta för vad de är – en chans till lärdom, en chans för spelarna att visa framfötterna inför världen och för att samla rutin. Av allt att döma kommer det varken bli Champions League- eller Europa League-slutspel.

Under den första halvan av CL-gruppspelet har Barcelona levererat väl, om än inte alltid jätteövertygande. Premiären borta mot Borussia Dortmund fick de kryss, 0-0, i och det har följt upp dubbla vinster – ena över Inter och andra över just Slavia Prag, båda med siffrorna två mål mot ett.

Det omvända mötet med detta hade katalanerna stora, oväntat, stora problem i. Leo Messi gav Barcelona en smakstart med en 1-0-balja bara minuter in i det hela, innan motståndarna kunde kvittera kort in i andra halvlek och det som fick vågskålen att luta över var ett tjeckiskt självmål. Kunde även ha slutat annorlunda som matchen utvecklades. Långtifrån övertygande.

Annons:

Vinner – avbräcket på Suárez till trots

Ett orosmoln för Barcelona är att Luis Suárez är skadelistad och kommer missa matchen. Å andra sidan – Antoine Griezmann, Leo Messi och Ousmane Dembélé är alltjämt en topptrio av absolut världsklass. Messi har dessutom, på allvar, funnit formen med sex fullträffar på fem matcher.

Såklart är även 1-3-förlusten borta mot Levante häromdagen oroande även den. Katastrofinsats, där de tre målen släpptes in under en period om mindre än tio minuter i den andra halvleken.

Nu? Tid för revansch, tänker vi! Barcelona hade dessförinnan sju segrar i följd, däribland en med 5-1 över Real Valladolid och en med 4-0 över Sevilla. På Camp Nou är det ofta som motståndarna rentav körs över. När siffrorna skjuter rakt upp i höjden.

Gästande Slavia Prag kämpar på bäst de kan och kan vara stolta över de tre matcher som avverkats i årets Champions League, men mot ett titelaspirerande, hungrigt och betydligt bättre Barcelona bör de inte ha mycket till chans på Camp Nou.

Allt annat än en bekväm trea för katalanerna vore närmast otänkbart. Hos Bethard får vi 1,67 gånger pengarna för Barcelona -1,5 mål (asian handicap) – ett spel som sitter om de vinner med två baljors marginal – och det blir vårt speltips inför matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:55, tisdag 5/11
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: