Speltips inför Celta Vigo – Leganés 14/12: Bud på skräll

Spelbloggare Publicerat: 13 december 2018

Varför inte smygstarta helgen med lite fotbollsunderhållning från spanska Primera División? Celta Vigo mot Leganés på Balaídos! Spelbloggare har analyserat matchen, hittat intressanta odds och presenterar matchens bästa speltips.

Annons:

Av Celta Vigo är det alltid så mycket upp och ner att man inte vet vad. Höga höjder. Djupa dalar. Mellan liksom under matcherna.

Det samlade facit om 20 pinnar på 15 matcher är förstås inte att vara tillfredsställda över, för ett lag som vill beblanda sig i jakten på platserna ut i Europa. Glappet mellan mitten och de bakom den absoluta toppen är emellertid fortfarande makalöst tajt. Ja, när var Primera División såhär öppen senast? Den faktor som spelar in främst där är att storklubbarna haft sina problem; svajat en del.

En utsökt insats stod Celta Vigo senast, strax över en vecka sedan – Villarreal, förvisso en storbesvikelse, värjdes undan med 3-2 på bortaplan. Offensiv propagandafotboll och en som stack ut lite extra var Brais Méndez med sin fullträff och sina två assister. Gubben i lådan även här, månne?

Mindre förvånande är det att Leganés hittas så nära seriens bottenskikt, två platser och tre pinnar ovanför den nedersta trion. Ett par, kanske flera, konkurrenter känns dock snäppen tunnare och kontraktet borde kunna räddas.

Ännu bättre chanser till detta har de om det fortsätter på samma spår som under de senaste veckornas tid. Senaste förlusten kom i slutet av oktober månad och sedan dess är sju matcher avverkade, flertalet i Primera División.

Gästerna i stark form

Med hänsyn till Celta Vigos brutala ojämnhet – får de kanske axla ett överdrivet stort favoritskap på oddsfronten? Det menar vi bestämt. De står för närvarande i en bra bit under dubbla insatsen och vi skulle värdera det som mer rättvisande om de kanske kom upp i just de siffrorna, dubbelt.

Trots allt, den så fina skalpen senast, har Celta Vigo faktiskt bara vunnit två av deras sju senaste matcher. Ser vi till nutid och framförallt fjolåret, är det försvinnande sällan som laget lyckas vinna två matcher eller fler efter varandra. Instabiliteten, var det ja.

Gästerna kommer till Balaídos med stärkt tro på det hela; fantastiskt stark form med fem raka seriematcher utan förlust och då har man mött bland andra Atlético Madrid och Deportivo Alavés. Känns bra mycket mer stabilt än dessförinnan.

Det borde ses som klart mer öppet än vad oddssättarna vill tro och då kliver vi med glädje in på skrällspelen.

Leganés +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, men med bättre odds – till 2,06x hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Leganés +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:00, fredag 14/12
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.