Speltips inför Celta Vigo – Valencia 24/8: Mål förväntas

Martin Efvergren Publicerat: 24 augusti 2019

Förra säsongen blev en besvikelse för Celta de Vigo och inledningsvis ställs man mot svårt motstånd när La Liga nu dragit igång igen. I premiären föll man mot Real Madrid och nu väntar ett annat förväntat topplag i Valencia.

Annons:

Celta slutade på 17:e plats förra säsongen, vilket innebar att man med fyra poängs marginal räddade ett nytt La Liga-kontrakt.

Fran Escribá tog över rodret i mars, efter att laget varit i en rejäl svacka, och lyckades få viss ordning på spelet. Nu har han fått mer tid på sig att forma laget under sommaren och det bör tala för att man går mot en bättre säsong. Åtminstone förfogar han över en trupp som inte ska behöva vara involverade i en bottenstrid.

Initialt har man dock ett svårt spelschema då man mötte Real Madrid i premiären följt av Valencia och därefter Sevilla.

Trots att Luka Modric utvisades i den 56:e minuten blev Real Madrid för svåra och matchen slutade med en 1-3-förlust. Celta stod för ett relativt stort bollinnehav men det resulterade i för få klara målchanser.

Nu väntar så en ny hemmamatch mot ett förväntat topplag då Valencia gästar. Marcelinos manskap kommer från en fin säsong som till slut gav dem den åtråvärda fjärdeplatsen i ligan.

Deras premiär hemma mot Alexander Isaks Real Sociedad blev ett gastkramade drama som slutade 1-1 efter att bortalaget kvitterat i den 11:e tilläggsminuten.

Dessförinnan hade 1-0-målskytten Kevin Gameiro fått ett mål bortdömt och i den 10:e tilläggsminuten utvisades Francis Coquelin.

Coquelin är därmed avstängd och därtill saknas skadade Alvaro Medrán och Lee Kang-In. På skadelistan hos Celta Vigo finns Santi Mina, Sergio Alvarez, Hugo Mallo, Junca och Okay Yokuslu.

Statistiken talar för mål åt båda håll

Valencia slutade alltså fyra förra säsongen medan Celta Vigo landade på en 17:e-plats. Men ser man till lagen på pappret borde det inte skilja så mycket mellan dessa två klubbar. Framförallt var förra säsongen en underprestation av Celta.

Mötena lagen emellan var också jämna. I Valencia spelade man 1-1 och i Vigo vann bortalaget med 2-1.

Även om förutsättningarna är jämnare än vad förra säsongens tabellplaceringar vittnar om måste ändå Valencia hållas som det bättre laget. Hos oddssättarna är de också, trots bortaplan, knappa favoriter i det här mötet.

I båda lagen finns gott om offensiv kvalitet och det finns en hel del som talar för att det kommer göras ett par mål i den här matchen.

Celta var ligans tredje målgladaste lag förra säsongen med snitt över 3 mål per match. För att ha varit ett bottenlag gjorde man många mål (53) men samtidigt släppte man in för många (62).

I Valencias fem senaste matcher har båda lagen gjort mål och detsamma gäller för de här lagens inbördes möten förra säsongen.

Sammantaget ger det att en hel del talar för att båda lagen kommer göra mål och det spelas till 1.71 gånger insatsen hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få upp till 5 000 kr vinstboost!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 21:00, lördag 24/8
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.