Speltips inför Eibar – Villarreal 31/10: Ställningstagande – val av sida

Spelbloggare Publicerat: 29 oktober 2019

Klass och form. Det talar för Villarreal när de besöker Eibar på Ipurua Municipal Stadium härnäst, under torsdagskvällen. Räcker det för att investera i ett (knappt) favoritspel?

Annons:

Redan svårt utsatta och med risken att situationen blir ännu värre. Eibar, som varit en klar besvikelse, är i starkt behov av ett energi- tillika poängtillskott i spanska Primera División. Det är väl alldeles uppenbart när det blivit så lite som nio pinnar på tio matcher?

Av de två senaste matcherna att döma är det försvinnande lite som tyder på att det snart skulle vända; 0-3 hemma mot Barcelona och senast 0-2 i baken borta mot Real Valladolid. Noll mål framåt och fem bakåt. Det sätter tränaren Mendilibar i en pressad situation – hur ska han lyckas vända på den här skutan?

Här väntar en förmodat tuff uppgift i Villarreal hemma – ett Villarreal som andas mer optimism och som hoppas kunna stärka deras position i tabellen än mer. Glappet upp till Champions League-området är på så lite som tre pinnar, men det ska också nämnas att konkurrensen fortfarande är stenhård och att skikten i serien ännu inte blivit helt befästa.

Mycket kan med andra ord hända och mycket kommer hända. Villarreal är i alla fall en klubb som alltid har en målbild av att utmana om de bästa platserna, även om de ska och är en bra bit borta från att kunna utmana om den stora titeln. Där bakom känns det desto öppnare.

Annons:

Villarreal favoriter trots bortaplan

En välfylld skadelista är att beakta i Villarreal – prydd av namnen Bruno Soriano, Ramiro Guerra, Manuel Morlanes, Alberto Moreno, Rubén Peña samt Giuseppe Rossi. Dock mindre nytt på tapeten, så situationen är helt klar hanterbar. Det har de redan bevisat.

Villarreal kan glädjas och känna medvind av de två senaste matcherna, båda vinster: en 4-1-kross av Deportivo Alavés och en knappare 1-0-vinst borta över Espanyol. Visat prov på stabilitet och klass. Och offensivt står man starkt; näst flest mål i hela serien, 24 stycken på tio matcher. Observera dock att speltipset var skrivet samt publicerat före onsdagens bataljer.

I ett par matcher, som Sevilla hemma, 3-2, har Eibar visat prov på vissa höjder i spelet – men över det stora hela ser det inte alls lovande ut. 0-3-förlusten mot Barcelona häromveckan var det inte så mycket att snacka om i. Värre var det senast när förlustsiffrorna skrevs 0-2 mot Real Valladolid. Fruktansvärt uddlöst anfallsspel.

Hemma-/bortaplansfaktorn spelar förstås en central roll i analysen inför matchen, men alldeles oavsett ska Villarreal räknas som favoriter. Ganska klara sådana.

Villarreal att vinna, med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort, spelas till oddset 1,85 hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra på din första insättning!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Villarreal draw no bet
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, torsdag 31/10
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: