Speltips inför Espanyol – Barcelona 4/1: Derby med botten mot toppen

Spelbloggare Publicerat: 4 januari 2020

Derbi barceloní! Slaget om Katalonien! Espanyol mot Barcelona! Här smäller det och inför det så heta kvällsderbyt presenterar Spelbloggare.se ett speltips, de bästa oddsen och gratis stream.

Annons:

Annons: Se matchen hos spelbolaget ComeOn, dessutom kostnadsfritt, och erhåll en välkomstbonus om 500% extra på din första insättning samt 1 kg godis via oss här på Spelbloggare.

Förra året: en Europa League-plats – och senare under året väntar slutspel där. Men nu, i La Liga? 18 matcher, tio poäng och en plats som jumbo. Vad är det som händer i Espanyol? Nu har man fått ett par veckor på sig att ladda batterierna under juluppehållet och det hoppas man ska innebära ett lyft. Då är det emellertid kanske lite otacksamt att ställas mot serieledande Barcelona…

Precis före uppehållet föll Espanyol med 0-2 borta mot nästjumbon och således bottenkonkurrenten Leganés – den åttonde matchen utan vinst, på vilka blott två poäng spelats in. Fullständig kris råder i klubben och svaret på detta har blivit ett tränarbyte till Abelardo, som man hoppas ska ingjuta nytt mod i spelartruppen.

Lokalrivalen, betydligt mycket mer starka och framgångsrika Barcelona, hittas i den helt andra änden av tabellen – som etta. Två poängs marginal har de till jagande Real Madrid och bakom dem finns Sevilla samt Atlético Madrid och nosar.

Med andra ord är det en minst lika viktig match för Barcelonas del, som för motståndarna, när det är så pass tätt uppe i toppen av La Liga. Närmast kommer man från en 4-1-kross av Deportivo Alavés på Camp Nou, vilket följde upp kryss mot både Real Madrid och Real Sociedad. Tio raka utan förlust. 7-3-0.

Annons:

Tappar inga onödiga poäng

Fjolårets identiska möte vann Barcelona med fyra mål mot noll och då landade ändå Espanyol en Europaplats. Det omvända plockades hem med 2-0. Nu, den här säsongen, är skillnaderna ännu större i ren klass och det mer eller mindre enda som talar för en potentiell skräll är att hemmalaget hämtat in ett nytt tränarnamn.

Som bekant innebär tränarbyten ofta en omgående positiv effekt, för att det inte sällan ebbar ut i det normala senare. Men räcker en liten energiboost för att stärka självförtroendet hos hemmaspelarna? Det ställer vi oss starkt tveksamma till, så osannolikt usla de faktiskt varit under årets seriespel. 18 matcher, tio poäng!

Gällande Barcelona tas nya steg ständigt framåt och där spelar Leo Messi en stor roll i det hela. Den argentinske bolltrollaren har på sina 13 spelade matcher, 12 från start, antecknats för 13 fullträffar. Fortfarande fullkomligt briljant.

Precis som nämnt har bortalaget inte förlorat på tio matcher och vunnit den stora merparten, dessutom oftast med klara siffror. Tror knappast de tappar onödiga poäng till toppstriden mot en tabelljumbo helt tömda på självförtroende.

Vårt speltips inför lördagens kvällsderby blir Barcelona -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – till smakrika 1,74 x insatsen hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – matcha din första insättning med 500%!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,74
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00, lördag 4/1
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo unibettv logo

 

 

Annons:


Annons: