Speltips inför Espanyol – Leganés 4/1: Skrällpeng från Spanien

Spelbloggare Publicerat: 4 januari 2019

Espanyol har, utan tvekan, seglat upp som för stora favoriter inför fredagens Primera División-möte mot ett formstarkt Leganés. Det blir med andra ord ett skrällbetonat spel, men i vilken form?

Annons:

Vad är det som hänt i Espanyol? Resan nedåt i tabellen har tagit oroväckande fart efter sex uppradade förluster. Dessförinnan var situationen lovande. Ljusa utsikter. Sniffande på Europaplatserna.

Och visst, ännu är det inte kört att vända på skutan, men även botten är inom räckhåll. Gäller bara att återhitta formen, fixa ett par bättre resultat och ta det därifrån. Annars kan tränaren Rubí sitta illa till på sin post…

Närmast helt omvänd är situationen för Leganés, som istället studsat uppåt och vunnit mark de senaste månaderna. Senaste förlusten kom i slutet av oktober månad förra året och sedan dess har sju matcher avverkats: två vunna och fem kryss.

Ändå är det faktiskt just bortalaget som sitter mest illa till, ett par platser och pinnar under kvällens motståndare. Avståndet till bottentrion är på blott tre pinnhål, så ännu finns det inte möjlighet till att slappna av. Leganés är, hur man än vrider och vänder på det, ett lag för bottenstriden om vi dissekerar spelarmaterialet närmare.

Lagen har varsin pjäs avstängd, Espanyol med Esteban Granero och Leganés med Rubén Pérez. De förstnämnda har utöver det Mario Hermoso osäker medan de sistnämnda har en trio i Alexander Szymanowski, Ezequiel Muñoz samt Michael Santos skadade.

Plusspel på bortalaget

Normalt är Espanyol snäppet ovanför Leganés. De ser, spelare för spelare, något vassare ut – men just nu har vi svårt att se dem som så pass klara favoriter som oddssättarna värderar dem som. Den raka ettan är nere och snuddar på dubbla insatsen.

Det har alltså blivit sex raka förluster för Espanyol, som med det befinner sig i en djup kris och överdrivet mycket pekar knappast på att den stora vändningen är nära, även om det svänger rejält i fotbollens värld.

Allt detta är alltså under en period som Leganés levererar stort i; fem kryss och två vinster på de senaste Primera División-framträdandena. Sist löstes ett kryss mot Sevilla och dessförinnan ett dito mot Celta Vigo. Levereras också i de tuffare fajterna.

Speltipset från matchen blir Leganés +0,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid ett kryss eller bortavinst – till finfina 1,93 gånger pengarna hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Leganés +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:00, fredag 4/1
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.