Speltips inför FC Barcelona – Espanyol 30/3: Klar favorit i derbyt

Simon Pålsson Publicerat: 29 mars 2019

FC Barcelona är enormt klara favoriter inför lördagens derby i Katalonien. Speltips inför den 30 mars 2019 finns såklart att tillgå, men blunda inte för favoritskapet.

Annons:

Efter två veckor är vi äntligen framme vid en fullspäckad fotbollshelg igen och det tackar vi såklart innerligt för. Det här är en match som av många viftas bort som ointressant, men som i själva verket har en extra krydda. Det rör sig om ett derby på katalansk mark.

FC Barcelona är den eviga storebrorn och det har varit tydligt i många säsonger nu. Espanyol däremot har etablerat sig som ett lag i La Liga på allvar och även fall skrällarna varit få finns det alltid en extra tändning mot FC Barcelona. Men vad hjälper det när kvalitén skiljer så kraftigt?

FC Barcelona har ett par intressanta veckor framför sig där Champions League-mötet med Manchester United är den tuffaste utmaningen. På hemmafronten gäller det att förbereda sig på guldfest genom att bara städa av några motståndare till och i cupen väntar final först i maj månad.

Solklar favorit

FC Barcelona kommer till spel utan såväl Rafinha som Ousmane Dembélé, som båda spelarna är skadade. Det är värt att ha med sig inför matchen. Det är å andra sidan ingenting som bör påverka utgången i det här derbyt. Jasper Cillessen kan också komma att stå över mötet, men med tanke på att Marc-André ter Stegen är tillgänglig skulle holländaren ändå inte fått chansen mellan stolparna.

Då måste sägas att skade- och avstängningssituationen hos gästerna är betydligt sämre. Det finns som bekant inte samma bredd att ta ifrån heller varpå ett par snedsteg på skadefronten verkligen kan ställa till det. Pablo Piatti, David Lopez och Facundo Ferreyra spelar inte det här mötet. Sergi Darder är dessutom avstängd, medan Oscar Duarte kan komma att behöva vilas. Det är inga vidare förutsättningar.

Klasskillnaden mellan lagen är redan tydlig och med alla avbräck hos gästerna blir chanserna till en skrällinsats från bortahåll ännu mindre. Det måste tas med i beräkningarna.

FC Barcelona -2 (asian handicap) spelas till 1,81 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  FC Barcelona -2 (asian handicap)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  16:15, lördag 30/3
TV:   strive logo
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.