Speltips inför Leganés – Real Sociedad 24/8: Botten mot toppen?

Spelbloggare Publicerat: 23 augusti 2018

Real Sociedad stod för en äkta smällkaramell i premiären av Primera División och hoppas spela in ännu en trea när ett alltmer begränsat Leganés står för värdskapet på Estadio Municipal de Butarque.

Annons:

En premiärförlorare mot en premiärvinnare. Sannolikt botten mot toppen. Ett Leganés som kan komma att få kämpa med näbbar och klor för kontraktet och ett Real Sociedad som åtminstone har som målbild att ta klivet ut i Europa. Nämnvärt är emellertid att Sociedad kommer från ett smärre fiasko förra året.

Den här premiären, den kan dock inte en kotte anmärka på – i negativ bemärkelse. Ett urstarkt Villarreal besöktes och då vändes en 0-1-uppförsbacke till en 2-1-skalp. En utmärkt bortamatch, mot en tänkt toppmotståndare. Nu är det bara att fortsätta på samma spår…

Lottlösa lämnade däremot alltså Leganés deras premiär, en svår bortamatch mot Athletic Bilbao. Arbetsinsatsen var närmast helgjuten, försvarsspelet uppoffrande och hyfsat starkt – men efter en baklängesbalja i den tredje stopptidsminuten av den andra halvleken landade det hela i en 1-2-förlust.

Men ska några varningssignaler höjas? Inte alls! Normalt ska Leganés inte lösa någonting av värde från en sådan typ av match.

Indisponibel för Leganés är Alexander Szymanowski och eventuellt Gabriel Pires. Real Sociedad saknar trion bestående av Adnan Januzaj, Miguel Àngel Moyá och Imanol Agirretxe. Raúl Navas är ett tveksamt kort.

Bortafavorit – men halvförsäkring

Undertecknad blev väldigt förtjust i vad Real Sociedad visade upp i premiären och lämna en sådan match med full pott är fantastiskt starkt. En storskalp. Inte minst måste det ha suttit bra efter flera halvdana insatser i vänskapsmatcherna inför premiären.

Nu är ett spännande Sociedad på rätt spår och när de ställs mot ett nedflyttningshotat Leganés väntar vi oss att de kommer in med en liknande energi och frejdighet. Då ska de tre pinnarna vara nära till hands. Mycket nära.

Nu stod Leganés  för en hedersam insats i premiären och på hemmaplan är de inte bara att vifta undan. Ännu mer vanskligt kan det vara i upptakten av en säsong, Real Sociedads premiär till trots.

Därför vill vi åtminstone halvförsäkra oss att få halva insatsen tillbaka om det skulle sluta oavgjort.

Med andra ord spelas Real Sociedad -0,25 mål (asian handicap) till oddset 2,03 hos Bethard. Värde hittas minst runt 10-15 punkter neråt.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kronor i unik bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Real Sociedad -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,03 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 22:15, fredag 24/8
TV: 
Stream:  Strive

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.