Speltips inför Levante – Athletic Bilbao 3/12: Bryts mardrömssviten?

Spelbloggare Publicerat: 3 december 2018

Är det inte på tiden att en trea trillar inför Athletic Bilbao nu? Lite däråt lutar vi inför deras kommande bortamöte mot Levante på Estadi Ciutat de Valéncia – och speltipset tas del av tillsammans med oddsen och startelvorna.

Annons:

Som alltid tippade för strid om Europaplatserna, till att vara tredje sist. De 13 inledande matcherna av Primera División anno 2018/19 har varit en lång, djup och hemsk mardröm för Athletic Bilbao. Och det mest uppseendeväckande? Endast – ja, en! – match är vunnen och den kom dessutom i premiären.

Därefter har det mestadels blivit kryss, varvade med förluster här och där. Facit – 1-4-8. Det är under all kritik för en klubb av den här kalibern, med det vassa spelarmaterial som det facto finns. Försvinnande få ljusglimtar.

Levante hittas för närvarande i mittenskiktet av tabellen, mer bestämt elfteplatsen och det är ett utfall som de ska vara tillfreds med. Och det bästa av allt? En vinst här skulle innebära ett stort skutt uppåt i tabellen, eventuellt ända till plats nummer sex – alltså en av de som leder ut i Europa, om än till kval. Oerhört tajt i serien.

Kvällens värdskap har fortsatt Armando Sadiku och Samu García kvar på skadelistan. Utöver det är kvartetten bestående av Rubén Rochina, Antonio Luna, Cheick Doukouré samt Sergio Postigo tveksamma kort.

Yuri visades ut när Athletic Bilbao förlorade med siffrorna 2-3 borta mot Atlético Madrid förra veckan och missar således denna fajt. Mikael Balenziaga är skadad. Raúl García samt Mikel Rico står som osäkra.

Bilbao som favoriter

Det är klart att Athletic Bilbaos katastrofala facit – en vinst på 13 matcher – oroar, men snart är det väl på tiden att en ny trea kasseras in? Tendenserna finns där, absolut. Veckans cupmatch mot Huesca vanns med hela 4-0, innan dess blev det ett 1-1-kryss mot Getafe och det följde upp en hedervärd insats mot Atlético Madrid – en som nästan räckte ända in i kaklet.

Lite åt andra hållet pekar det för Levante, nedåt. Två mål släpptes in i krysset mot den normalt så uddlösa tabelljumbom Huesca och där fanns allt att önska defensivt. Veckan innan blev det en 1-3-förlust hemma mot Real Sociedad och allt som allt är tre vinstfria matcher uppradade.

Tabellsituationen kommer med all säkerhet se annorlunda ut när spelåret ska summeras. Levante borde vara i riskzonen att dippa och Athletic Bilbao ska bara uppåt. Så enkelt är det.

Trots bortaplan värderar vi Bilbao som favoriter och spelar dem med +0 mål (asian handicap) till oddset 1,92 hos Bethard och får då insatsen tillbaka om det skulle sluta oavgjort i matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, måndag 3/12
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.