Speltips inför Levante – Barcelona 16/12: Fokus på målen

Spelbloggare Publicerat: 16 december 2018

Det är totalt fokus på målen inför veckoavslutningen i spanska Primera División som utropstecknet Levante och serieledande Barcelona får äran att stå för. Tillknäppt eller målrikt, är frågan?

Annons:

Full rulle! Vad är det som händer i Levante? Världen är som upp- och nedvänd. Se bara på 4-4-krysset borta mot Eibar senast. En på alla sätt fantastiskt underhållande fotbollsmatch, där man i det senare stadiet av matchen hämtade in två mål. Stärkande för moralen.

Att slå undan benen på Levante har varit överraskande svårt på sistone, även om det kanske blivit osunt med kryss. Av de nio senaste matcherna är blott en förlorad och att vara placerade på sjätteplatsen är över all förväntan. När kommer den stora reaktionen? Om den kommer?

Barcelona har under perioder haft sina problem under spelåret, liksom de andra storklubbarna i Spanien och Primera División ser tajtare ut än på evigheter. Klara tendenser till att ett ryck kan komma märks dock av. Senast blev det 1-1 mot Tottenham Hotspur, en match som det roterades hejvilt i och där motståndarna hade allt att spela för. Innan dess – fyra raka vinster…

Numera är katalanerna tillbaka på toppen av kullen, som serieledare. Såväl Sevilla som Atlético Madrid är emellertid bara varsin trea hack i häl och även Real Madrid, där formen nu verkar hittad, har fått visst känn.

Gästernas Malcom, Samuel Umtiti och Rafinha står alla som skadade och missar således matchen. Sergi Roberto och Sergi Samper riskerar dito, liksom Levantes José Luis Morales, Cheick Doukouré samt Pedro López. Fortsatt helt säkert borta för Levante är Armando Sadiku och Samu García.

Vettigt underspel

Sådan fart och fläkt det varit om Levante på sistone, flera bra resultat och en del rena målpartajen, skulle man kunna tänka att proppen kan åka ur även här – mot ett så potent och vasst Barcelona, som med järnhand kommer greppa taktpinnen.

Men mot en sådan här typ av motståndare blir det förstås en helt annorlunda approach till matchen – en mer tillbakalutad, avvaktande och rentav defensiv sådan. Kommer till absolut största del handla om att täppa till bakåt.

Det är relativt få matcher som Barcelona vunnit med förkrossande siffror under året och på sistone har försvarsspelet förbättrats markant, som i vinsterna och de hållna nollorna i de två senaste seriematcherna mot Villarreal samt Espanyol.

0-2/3?

Under 4,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid fyra mål – spelas till 1,82x hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 4,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill
Spelstopp: 20:45, söndag 16/12
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.