Speltips inför Mallorca – Athletic Bilbao 13/9: Fokus på målen

Spelbloggare Publicerat: 13 september 2019

Det osar kanske inte fart, fläkt och mål om fredagens La Liga-match mellan nykomlingen Mallorca och utropstecknet Athletic Bilbao, men oddsen för målen har kommit till så pass lockande nivåer att det är på sin plats att slussa in polletterna.

Annons:

Tillbaka i det spanska finrummet efter flera år i de nedre divisionerna har RCD Mallorca ett primärt mål med spelåret: att överleva, fixa kontraktet. Det kommer bli en hård och tuff kamp, men absolut inte omöjlig.

De fick en smakstart på det hela via en premiärvinst över Eibar (2-1), för att därefter förlorat dubbla matcher – ena mot Real Sociedad och andra mot Valencia, båda svåra motståndare. Haft svårt att skapa chanser. Och även här kan vi vänta oss, trots hemmaplan, en hyfsat defensiv approach till matchen.

Real Sociedad har imponerat och förhoppningarna genast höjts. De fick behålla deras främsta pjäser och kompletterat med andra. När känslan är att flera andra klubbar tappat viss mark, som Barcelona och Real Madrid, finns chansen att utmana om en topp fyra- tillika Champions League-plats.

Tre matcher har renderat i vinster över Real Sociedad och nämnda Barcelona samt ett bortakryss mot Getafe. Mycket stark start på säsongen 2019/20, och här finns det alla möjligheter för ytterligare en fullpottare. Favoritskapet är befogat.

Juan Hernández är skadelistad för hemmalaget och Aridai Cabrera samt Abdón Prats osäkra. Gästerna saknar Gorka Guruzeta och eventuellt Óscar De Marcos.

Låg mållina

Oddsen för spelen till Athletic Bilbaos favör är lite smålockande, på flera olika typer av marknader och de kan spelas med gott samvete – men vi tar istället ställning på målmarknaden när överspelen pushats ner av marknaden.

Mallorca kommer spela med en defensiv approach, det kommer de alltid när nivån på motståndet höjs; ta det säkra före det osäkra, och Athletic Bilbao har varit defensivt solida under de tre inledande matcherna. Skriker inte direkt målfest, som nämnt.

Men vi tror ändå att Athletic Bilbao kommer försöka få fart på det här. De känner en stark framåtanda, inte minst efter den imponerande 2-0-vinsten över Sociedad senast, och ställs mot en klassen sämre motståndare. Kan absolut peta in ett par baljor här.

Samtidigt ska hemmaplansfaktorn inte underskattas. I premiären mot Eibar vann Mallorca med 2-1 och kom då till en hel del chanser.

På en 1,75-målslina får vi hela 1,72 gånger degen för överspelet hos Bethard och då finner vi värde i en investering.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, fredag 13/9
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.