Speltips inför Osasuna – Barcelona 31/8: De håller tätt

Martin Efvergren Publicerat: 31 augusti 2019

Nykomlingen Osasuna tar emot regerande mästarna Barcelona som – även utan Messi – bör vinna den här typen av matcher utan problem. Framförallt finner vi anledning att tro att man kommer hålla nollan.

Annons:

Efter en sämre ligapremiär där man föll med 1-0 borta mot Athletic Bilbao lämnade Barcelona ett bättre besked då man hemmaslog Real Betis med 5-2 i söndags.

Stjärnförvärvet Antoine Griezmann har direkt fått axla skadade Leo Messis mantel och inför hemmapubliken gjorde han det med besked då han efter ett 0-1-underläge kunde vända matchen till 2-1 efter mål strax innan och strax efter halvtid.

I premiären i Bilbao var både Griezmann och hela laget bleka, vilket gjorde Betis-matchen till ett psykologiskt viktigt steg i rätt riktning.

Nykomlingen Osasuna svarade för en stark förra säsong då man med åtta poängs marginal vann Segunda Division och tog sig tillbaka till La Liga.

Inledningsvis har man sett stabila ut då man i de två första matcherna har vunnit borta mot Leganés med 1-0 samt spelat 0-0 hemma mot Eibar.

Tränare Jagoba Arrasate har satt en defensiv trygghet som borgar för att man kommer kunna klara sig kvar, åtminstone att döma av inledningen på säsongen.

Till hemmalagets fördel talar Barcelonas skadesituation där Leo Messi, Luis Suarez, Neto och Ousmane Dembélè saknas. Osasuna saknar dock också ett par spelare i Luis Perea, Unai Garcia, Kike Barja och Inigo Perez.

Barcelona måste fungera även utan Messi

Barcelona får alltså klara sig utan Leo Messi ett tag till och det är en situation som man lär få vänja sig vid. Messi är nu 32 år och skadefrånvaron lär öka och en framtid helt utan honom är inte alltför långt borta.

Nu är det upp till spelare som Antoine Griezmann och Frenkie de Jong att bära det här laget som, även utan Messi, är en av världens topp-3 starkaste trupper på pappret.

Hemmamötet med Real Betis blev en öppen historia med chanser åt båda håll, men så lär det sannolikt inte komma att se ut då Osasuna står för motståndet.

Totalt har det bara gjorts ett mål i Osasunas två inledande matcher och, träningsmatcher inkluderat, har man endast gjort ett mål på de fyra senaste matcherna.

Vi lär få se ett disciplinerat hemmalag och en matchbild som domineras av Barcelona. Osasuna lär bjuda på betydligt mindre ytor än vad Real Betis gjorde på Nou Camp – samtidigt lär de få svårare att skapa någonting offensivt sett.

Ett sannolikt resultat är att Barcelona vinner det här med 1-0 eller 2-0, men framförallt finns det en hel del som talar för att, ett något uddlöst, Osasuna kommer gå mållösa.

Därför blir spelet att Osasuna gör under 0,5 mål totalt till 1.93 gånger insatsen hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få upp till 5 000 kr vinstboost!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Osasuna under 0,5 mål
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 17:00, lördag 31/8
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.