Speltips inför Osasuna – Real Betis 20/9: Vi tar ställning

Spelbloggare Publicerat: 19 september 2019

Även från spanska Primera Divisón spelas det match under fredagskvällen – och Spelbloggare.se dyker ner i den, Osasuna mot Real Betis, samt toppar det med ett speltips.

Annons:

Nykomlingen Osasuna är häpnadsväckande nog  ett av blott tre lag i årets La Liga, tillsammans med titelaspiranterna Sevilla samt Real Madrid, som ännu inte förlorat en enda match. En vinst och tre kryss är facit.

Och då ska det understrykas att Osasuna mött bland andra Barcelona (2-2 efter en rafflande historia). Tids nog ska förlustnollan såklart brytas – men här ser deras aktier faktiskt starka ut. Favoriter? Absolut. Precis som oddsen antyder.

Mindre positiva tongångar råder i Real Betis, även om steppat upp efter de två inledande förlustmatcherna – 1-2 mot Real Valladolid hemma och 2-5 borta mot Barcelona. Därefter blev det en uddamålsvinst över Leganés, innan 1-1 hemma mot Getafe för strax under en vecka sedan.

Normalt värderas Real Betis som snäppet vassare än sina motståndare ikväll, men formen och bortaplansfaktorn är att beakta – och förstås de truppbekymmer som stör; William Carvalho samt Loren Morón avstängda. Cristian Tello ett frågetecken.

Borta för Osasuna är Unai Garcia, Kike Barja, Inigo Pérez, Luis Perea och eventuellt Darko Brasanac.

Annons:

Klar hemmafavorit

När spelåret summeras kommer Osasuna troligtvis vara betydligt närmare (eller i?) botten än toppen. Som nykomlingar är det svårt att kräva mer än att fixa kontraktet.

Men av de första fyra matcherna är det bara att höja på hatten för laget, som alltså är ett av tre som ännu undvikit förlora. De uppträder moget och har hållit en stabil nivå i spelet, som resultaten visar på.

Gästerna har inte imponerat på undertecknad; med ett stökigt försvarsspel och perioder under matcherna de varit under all kritik i. Det här blir den andra bortamatchen – på Camp Nou, mot Barcelona, förlorade de med 2-5 – och normalt brukar man räkna med att de främst levererar poäng på hemmaplan.

Med avstängningarna för gästerna, tunga sådana, på det skulle det inte förvåna om Betis får inkassera en ny förlust och Osasuna en ny vinst.

Den raka ettan plockas till fullt acceptabla 2,43 gånger pengen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Osasuna vinner, rak etta
Odds: 2,43 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, fredag 20/9
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: