Speltips inför Osasuna – Sevilla 8/12: Bortafavorit

Simon Pålsson Publicerat: 8 december 2019

Sevilla kliver in som solklara favoriter till söndagens sena match i La Liga borta mot Osasuna.

Annons:

Sevilla är det lag som vid sidan om FC Barcelona och Real Madrid varit mest konsekventa i toppskiktet av tabellen i La Liga. Det gör att man nu utmanar i toppen och fortsatt har en realistisk chans på att faktiskt konkurrera om en ligatitel. Det var ett bra tag sedan man kände att det var troligt.

Allra främst lär säsongen handla om att knipa en plats till Champions League, samtidigt som man vill fortsätta göra det bra i Europa. Nu möter man ett Osasuna som man har fyra raka vinster mot och en femte raka vinst skulle ge ytterligare tre viktiga poäng i toppen.

Det faktum att Sevilla nu har tre raka vinster i La Liga gör att man med fog kan påstå att det är ett formstarkt lag. Det gör att man oundvikligen kliver in i söndagens sena möte som favoriter.

Osasuna då? Jo, det är ett av lagen som överträffat förväntningarna under säsongen. Som nia i tabellen har man fortsatt chans på en Europaplats, men då måste allting klaffa senare i vår. Det som man slås av i detta Osasuna är att man hela tiden har förmågan att göra skada på motståndarna. Visst, man släpper in lite för många mål, det måste också sägas.

Annons:

Sevilla är snäppet för bra

Det finns faktiskt viss anledning att ta detta Osasuna på stort allvar, allra främst när man spelar på hemmaplan. Som vi pekade på tidigare har man haft fina resultat med sig inför sin egen hemmapublik och det här är minsann inte ett lag som lägger sig ner alldeles för enkelt. Detta är ett lag som kämpar och som är svåra att slå.

Under säsongen har man bara förlorat tre matcher och det är faktiskt precis samma antal som söndagens motståndare Sevilla. Men det som oroar inför söndagens möte är att man kommer sakna ett gäng viktiga spelare.

Värst är det förmodligen att Facundo Roncaglia är avstängd. Detta efter sitt gula kort senast. Nacho Vidal, Ruben Martinez och Kike Barja kommer inte heller att spela. Det går inte att påstå att truppen är hur bred som helst, så det här kommer såklart märkas. Sergio Herrera kan behöva stå över någon match till, men målvakten närmar sig spel. Om det vill sig riktigt illa spelar inte heller Aridane Hernandez.

Sevilla må sakna Lucas Ocampos som är avstängd i sin andra match på den tre matcher långa avstängning som han nu tjänar av. Jesus Navias, Noito och Fernando hoppas kunna spela. Det är viktiga spelare för att man ska kunna prestera som bäst.

Här har vi svårt att se en hemmavinst och lutar åt gästernas håll. Sevilla draw no bet (pengarna tillbaka vid kryss) spelas till 1,57 gånger krämen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Sevilla draw no bet
Odds:  1,57
Bolag: Betsson
Spelstopp:  21:00, söndag 8/12
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: