Speltips inför Real Betis – Sevilla 10/11: Öppen matchbild förväntas

Martin Efvergren Publicerat: 9 november 2019

Real Betis och Sevilla kommer till det här mötet från fina insatser och båda lär ha siktet inställt på tre poäng. Här lutar det åt en mer öppen matchbild.

Annons:

Då Real Betis-försvaret har läck en hel del under säsongsinledningen var det säkerligen ett väldigt betydelsefullt besked att man lyckades nolla Real Madrid på bortaplan i senaste omgången.

0-0 på Santiago Bernabeu var en fjäder i hatten för Betis som med sina 21 insläppta mål efter 12 omgångar är sämst i serien tillsammans med jumbon Leganes.

Det var också en välbehövlig poäng för att inte bli än mer indragna i bottenstriden. I matchen dessförinnan hemmabesegrade man också Celta Vigo med 2-1 och Real Betis innehar nu en 15:e plats i tabellen och totalt 13 poäng.

Även Sevilla kommer till det här mötet med en fin insats i ryggen då man så sent som i torsdags krossade Dudelange med 5-2 på bortaplan i Europa League.

I ligaspelet har man dock två jämnare matcher bakom sig. De båda senaste matcherna har slutat 1-1 mot såväl Valencia borta och Atletico Madrid hemma.

Totalt sett har man dock bra häng på toppenskiktet av ligan. Med 21 poäng efter 12 matcher ligger man på en 5:e plats, vilket endast är en poäng bakom topptrion (där Barcelona och Real Madrid har en match mindre spelad).

På Sevillas skadelista finns Escudero, Sergi Gomez och Daniel Carrico. Hos hemmalaget lär sannolikt Dani Martin, William Carvalho, Juanmi och Javi Garcia saknas.

Annons:

Betis kan återigen få problem med balansen

Lopeteguis Sevilla har sett stabila så här långt. I princip har man tagit alla de poäng som man ”ska” ta. De enda plumparna i protokollet är möjligen att man kryssat hemma mot Celta Vigo och förlorat borta mot Eibar. De enda övriga förlusterna har kommit mot Real Madrid och Barcelona.

Stabiliteten har däremot inte varit Rubis Real Betis signum så här långt. De 21 insläppta målen så här långt vittnar om ett försvarsspel som i stunder varit för naivt och ett lag som, många gånger, varit för offensivt balanserat.

De två senaste matcherna tyder dock på att Rubi är på väg att få bukt med de här problemen. Nu väntar dock ett Sevilla som fick offensiven att lossna rejält i veckan och som lär vara hungriga på en seger efter två raka kryss i ligan.

Frågan är nu huruvida Betis kan förmå en lika disciplinerad insats som den mot Real Madrid senast eller om det var mer av en engångsföreteelse. På hemmaplan lär man vilja gå framåt mer och då är risken att man återigen kan få problem med balansen.

Det återstår att se, men känslan är att det här kan komma att bli en mer öppen matchbild. Sevilla kommer, utan tvekan, gå för tre poäng och Real Betis kan mycket väl komma att återgå till gamla synder i sitt försvarsspel då de inte lär nöja sig med att backa hem på hemmaplan.

Spelet blir därför att det kommer att göras över 2,5 mål totalt och det spelas till 1.83 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, söndag 10/11
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: