Speltips inför Real Madrid – Real Sociedad 6/1: Het match på menyn

Spelbloggare Publicerat: 6 januari 2019

Ett tätt matchat och svajigt Real Madrid är tillbaka på Santiago Bernabéu efter det bittra tappet i veckan och hoppas ta snabbrevansch när desperata Real Sociedad står för motståndet. Här hittar ni vårt speltips inför matchen.

Annons:

Det är omöjligt att få grepp om årets Real Madrid, som har höga höjder men också dippar till alldeles för ofta. Ett praktexempel var veckans bortamöte med Villarreal, där 2-1 sent tappades till 2-2 och således ytterligare förlorad mark i toppskiktet av Primera División. Är titeln utom räckhåll nu?

Nu väntar ett liknande motstånd – och således match? – som senast. Real Sociedad är också, oförväntat, i bottenstriden av serien och har det facto bara en trea som håller dem ovanför bottentrion.

Och det här blir den första matchen för Real Sociedad efter uppehållet som varat över julen och nyår. Med sig har de en ny tränare i Imanol Alguacil, som tidigare också vikarierat på tränarposten och närmast kommer från andralaget. Kan det innebära en vitaminjektion? En sådan behövs onekligen.

Borta för Real Sociedad är Martín Merquelanz, Kévin Rodrigues, Andoni Gorosabel, Theo Hernández samt eventuellt Miguel Àngel Moyá. Och för Real? Mariano, Marco Asensio samt Marcos Llorente. Tveksamt runt Gareth Bale, vilket innebär att offensiven riskerar bli ännu tunnare.

Mål åt båda håll

Den defensiva svajigheten i Real Madrid oroar och specifikt efter tappet mot Villarreal. De har haft svårt att bevaka ledningar och släpper till alldeles för mycket bakåt. Samma tendenser har funnits även innan det här spelåret, men då fanns världens kanske största matchvinnare i Cristiano Ronaldo.

Vi känner att Real Sociedad kan utnyttja detta. Tränarbyten innebär ofta en positiv direkteffekt och de har även fördelen av att ha fått vila ut medan Real Sociedad spelade så sent som för tre dagar sedan.

Förra årets möten dessa två emellan blev rena målpartajen. Identiska matchen med denna vann Real Madrid med 5-2 och det omvända med 3-1.

Betway ställer ut oddset 1,73 för att det ska bli mål åt båda håll. Helt klart acceptabelt och värt ett spel.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 18:30, söndag 6/1
TV: 
Stream:  strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.