Speltips inför Real Sociedad – Celta Vigo 26/11: Målspel

Simon Pålsson Publicerat: 26 november 2018

Det vore dumt att helt förkasta offensiven i både Real Sociedad och Celta Vigo inför det som är måndagens enda möte i La Liga.

Annons:

Det spelas ett måndagsmöte i den spanska toppfotbollen när Real Sociedad och Celta Vigo gör upp i en på förhand ganska oviss match. Enligt spelbolagen ska hemmalaget ses som stora favoriter, men i våra ögon kan det här faktiskt gå lite hur som helst.

Om vi ser till formen är den inte särskilt bra för något av lagen. Real Sociedad ligger precis som Celta Vigo strax under mitten i den jämna tabellen i La Liga och har just nu fem poäng ner till nedflyttning. Därmed behövs ett gäng poäng till för att inte riskera att bli indragna i en sådan strid. Med en vinst på sina fem senaste tävlingsmatcher finns det dock en del frågetecken kring formen.

Celta Vigo har bara vunnit en match sedan inledningen på september månad och har efter en ganska lovande inledning på ligasäsongen verkligen tappat i kraft på sistone. Det som talar för laget här är att de inte särskilt ofta förlorar. Med fem kryss är de väldigt kryssbenägna så här långt i ligaspelet och kryssar alltså närmare varannan match.

Underskatta inte offensiven

Real Sociedad kommer till spel utan en handfull viktiga spelare, inte minst i sin defensiv. Martin Merquelanz, Luca Sangalli och Raul Navas är spelarna som inte kommer till spel på grund av skada. Lägg då till Asier Illarramendi som är avstängd och Igor Zubeldia.

Det enda som möjligen är lite positivt för hemmalaget är att även Celta Vigo har stora problem på skadefronten och dessutom har två tunga spelare borta med avstängningar. Det rör sig om Hugo Mallo och Gustavo Cabral, men då är också Fran Beltran och Stanislav Lobotka otillgängliga, dock på grund av skador. Mathias Jensen och Nestor Araujo hoppas kunna komma till spel.

Två skadeskjutna lag gör att det kommer att finnas organisatoriska problem i båda läger och vi tror att egentligen båda lagen kan utnyttja det till sin fördel, åtminstone i offensiven.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,77 gånger såsen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  21:00, måndag 26/11
TV:   strive logo
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.