Speltips inför Real Sociedad – Girona 22/10: Spanskt måndagsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 22 oktober 2018

Det är lite måndagsfotboll på schemat även i Spanien. Real Sociedad tar sig an Girona på hemmaplan i en match där vi hoppas på mål åt båda håll.

Annons:

Den trevliga traditionen med en måndagsmatch från den spanska ligafotbollen förlängs minsann över den här veckan också. Inte helt fel om du frågar oss. Real Sociedad tar sig då an Girona på hemmaplan i ett lite lätt svårbedömt möte på förhand.

Visst, det går att argumentera för ett tydligt favoritskap åt hemmalaget, men samtidigt har formen inte varit klockren. 3-1-vinsten borta mot Athletic Bilbao senast var en synnerligen trevlig trepoängare, men dessförinnan hade laget bara en vinst på sina fyra senaste ligamatcher. Detta trots rätt överkomligt motstånd – sånär som på FC Barcelona.

Under samma tid har Girona visserligen haft tungt med sina resultat och inte vunnit på fyra raka ligamatcher. Men en poäng borta (!) mot FC Barcelona och mål i samtliga sju av sina åtta matcher gör ändå att laget visat att de är att räkna med.

Spel på målmarknaden

Det kryllar av skador hos hemmalaget. Martin Merquelanz, Joseba Zaldua och Mikel Merino är skadade för Real Sociedad. Tungt. Än värre är att Theo Hernandez är avstängd. Adjan Janujaz och Diego Llorente – två viktiga spelare – är osäkra och testas på matchdagen.

Girona har också ett par viktigare spelare borta. Johan Mojica och Gorka Iraizoz har visserligen varit borta ett tag, men att Alex Granell och möjligen även Pedro Porro missar matchen är betydligt tyngre.

Här hade vi velat investera förtroende i hemmalaget, men spelbolagens odds på under 1,80 är helt enkelt inte tillräckligt bra för att motivera ett spel. Mot bakgrund av skade- och avstängningsläget i hemmalaget är det än mer orimligt.

Däremot förväntar vi oss mål. Åt båda håll.

Båda lagen göra mål spelas till 1,96 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, måndag 22/10
TV:   strive logo
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.