Speltips inför Real Valladolid – Sevilla 24/11: Hemmastark underdog

Spelbloggare Publicerat: 23 november 2019

Grundläggande skillnader finns det tveklöst mellan Real Valladolid och Sevilla, men de förstnämnda har inför hemmapubliken på Estadio José Zorrilla stått fruktansvärt starkt och kan absolut ställa till med problem för motståndarna.

Annons:

Annons/Regler & villkor: Gratis livestream från stora event och matchen mellan Real Valldolid och Sevilla hos ComeOnvia oss får ni 500 kronor att spela för plus ett kilo julgodis med bara en hundralapp insatt.

Upp och ner. Ner och upp. Mer åt det positiva. Real Valladolid må vara något ojämna, men när de hittas i mittenskiktet av La Liga med 13 omgångar avverkade finns det inte mycket att anmärka på. Mer än vad som kan krävas.

Vad som också ska understrykas är att enbart fem av de 13 matcherna spelats på hemmaplan, var det blivit två vinster samt fem kryss. De senare på de två senaste – 2-0 över Eibar och 3-0 över Mallorca.

Gästerna, Sevilla, håller förstås en helt annan nivå och nosar på den absoluta toppen – innan lördagens matcher, där huvudkonkurrenterna i Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid samt Real Sociedad alla spelar, med pinnen upp till de serieledande katalanerna. Detta dock med matchen mer spelad än dem, liksom “Marängerna” från Madrid.

Givet är att titelhoppet finns där och att det framförallt ska bli en topp fyra-plats – något som skulle innebära ett nytt Champions League-äventyr, till skillnad från nu när de spelar Europa League-gruppspel och redan är slutspelsklara. Kan därmed rotera hejvilt till nästa torsdags match mot luxemburgska F91 Dudelange. Fullt fokus på här och nu.

Medan Sevilla står med hela truppen intakt, fit for fight, har Real Valladolid två säkerställda avbräck i Joaquin Fernandez samt Stiven Plaza. Dessutom är det osäkra runt Kiko Olivas, Federico Barba och Javi Sanchez.

Annons:

Utan förlust på hemmaplan – står sig?

Låt oss först fastslå det uppenbara: Sevilla är klasserna bättre än Real Valladolid. Toppmaterial mot botten- eller på sin höjd mittendito i Spanien.

I La Liga existerar dock knappast så kallade enkla matcher och ett för närvarande hyfsat vältrimmat Real Valladolid, om vi bortser från 0-3-förlusten mot Deportivo Alavés före uppehållet, kan bli en tuff nöt att knäcka.

Tanken grundar sig i mångt och mycket i hemma-/bortaplansfaktorn. Real Valladolid är ett av relativt få lag som alltjämt har en nolla i förlustkolumnen på hemmaplan – vunnit två matcher och spelat tre oavgjorda. Svårspelade och jobbiga att möta på Estadio José Zorrilla.

Sevilla har varit i fantastiskt god form på senare tid, men ska inte ses som så pass överlägsna som oddsen vill ge sken av. En poäng i ett tufft bortamöte kan de komma undan med utan att skämmas för det.

Över dubbla insatsen för minst en hemmapoäng är tveklöst bra betalt och det spelas hos världens största spelbolag, Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365!
Regler & villkor gäller. +18 år. Stodlinjen.se.

Annons:

Speltips:

Speltips: Real Valladolid +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,03
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, söndag 24/11
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo unibet logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:

Annons: