Speltips inför Sevilla – Atlético Madrid 2/11: Tätt toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 1 november 2019

Tabellfemman Sevilla tar emot fyran Atlético Madrid och mycket talar för att det här kommer att bli en jämn och tät drabbning. Statistiken pekar tydligt i den riktningen och däri finner vi vårt spel.

Annons: Streama matchen – helt kostnadsfritt! Hos Unibet får alla kunder del av fotboll från världens alla hörn. Hämta din välkomstbonus om 500% upp till 500 kronor hos dem här. 

Annons:

Lopeteguis Sevilla ser allt stabilare ut. Europa League-spelet inkluderat har man vunnit 5 av sina 7 senaste matcher samt förlorat 1 och kryssat 1. Förlusten kom på bortaplan mot Barcelona och senaste spelade man 1-1 borta mot Valencia.

Hemma på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán har man därtill 5 raka segrar och totalt har man samlat ihop 20 poäng i ligan efter 11 spelade matcher.

I den extremt jämna toppen av La Liga ger det en femteplats och på samma poäng står Atlético de Madrid – men med 3 måls bättre målskillnad.

Diego Simeones Atlético är, sin vana trogen, svårslagna och har, med Champions League-spelet inräknat, inte förlorat på 10 raka matcher.

Viktigt i sammanhanget är dock att man har kryssat hela 6 av dessa matcher och totalt endast gjort 11 mål på 11 ligamatcher.

Efter två raka hemmasegrar mot Bayer Leverkusen och Athletic Bilbao spelade man, återigen, oavgjort borta mot Alavés senast.

Hos hemmalaget finns Sergi Gomez och Daniel Carrico på skadelistan. Hos bortalaget lär Savic, Vrsaljko och Joao Felix saknas.

Annons:

Atlético Madrid – en garant för målsnåla matcher

Sevilla är, som sagt, starka på hemmaplan där man står på 5 raka segrar. Den faktorn gör dem också till knappa favoriter i det här toppmötet.

Av dessa 5 hemmasegrar har man också hållit nollan i 4 och på de 4 senaste matcherna har man totalt bara släppt in 1 mål.

I Atlético Madrids fall behöver det knappt nämnas att man otroligt solida i sin defensiv. Samtidigt har offensiven sett mindre vass ut än tidigare. Med 6 insläppta mål är man bäst i ligan och i 9 raka matcher har det blivit under 2,5 mål i de matcher som Atlético varit involverade.

Vi har alltså att göra med två jämnstarka lag på samma poäng samt en rad andra faktorer som talar för att det här kommer bli en tät drabbning. Av naturliga skäl är underspelen också väldigt lågt satta.

Mer spelvärde går däremot att finna i att båda lagen inte kommer göra mål. I Sevillas fall har båda lagen inte gjort mål i 5 av de 6 senaste matcherna. I 7 av Atlético Madrids 9 senaste matcher har båda lagen inte gjort mål.

Sevilla är det formstarkare laget och de har en offensiv som, just nu, fungerar bättre än Atléticos – men att få hål på Simeones manskap är inte det lättaste. Första målet kan komma att göra stor påverkan på hur matchbilden kommer att arta sig. Sannolikt kommer de båda lagens respektive styrkor att ta ut varandra på ett sätt som gör att ett avgörande kommer sitta långt inne.

Mitt spel blir därför att båda lagen inte kommer göra mål och det spelas till 1.74 gånger insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål / BLGM – nej
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:30, lördag 2/11
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo unibet logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: