Speltips inför Sevilla – Levante 15/12: Strax under dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 14 december 2017

Blickarna och strålkastarljuset riktas mot Ramón Sánchez Pizjuán, var Sevilla står för värdskapet mot Levante. Gästerna lär försöka tajta till det hela, vilket kombinerat med ett mindre sprudlande Sevilla kan öppna för en målsnål historia.

Sevilla har nu, i nära på en veckas tid, fått slicka såren från den brutala knockouten av Real Madrid. 0-5 skrevs förlustsiffrorna på Santiago Bernabéu och alla målen kom i den första halvleken. Förvisso var det ett vrålhungrigt motstånd med blodsmak i munnen, som dessutom bollarna studsade rätt för, men fem insläppta är förstås inte acceptabelt.

Förlusten till trots, står Sevilla kvar på tabellens femteplats – men nu med en trea upp till Champions League-området. Ett tapp här hade varit rejält opassande således, ur tabell- och självförtroendesynpunkt. Handlar om att studsa tillbaka direkt och visa att förnedringen senast bara var en prick i protokollet.

Indisponibla för Sevilla är Daniel Carrico och Nico Pareja, båda på skadelistan.

Levante joggade hem förra årets Segunda División och har inte sett fy skam ut heller uppe i finrummet. Glappet till bottentrion må bara vara på tre pinnar, men de utstrålar åtminstone en större stabilitet än de flesta konkurrenter på den undre tabellhalvan – borde väl lösa kontraktet utan större bekymmer? – och har förlorat enbart fem matcher, minst av de på dito. 3-7-5.

Ìvan López, Àlex Alegría, Cheick Doukouré och eventuellt Enis Bardhi missar matchen för bortalagets del.

Levante kan hålla det tajt

Här finns det starka indikationer på att en lite mer tillknäppt historia väntar oss, av flera orsaker. Undertecknads åsikt är bestämd; att oddssättarna överdriver möjligheterna för mål i matchen.

Levante, trots viss utsatthet i tabellen och halvdan form, visar upp en stabilitet i deras spel som är imponerande. Allt som oftast håller de matcherna åtminstone täta och enbart två matcher under året har förlorats med större siffror.

Här kommer Levante, som de flesta motståndare Sevilla möter på Ramón Sánchez Pizjuán, ligga lågt i positionerna – och då kan de bli hyfsat svåra att få hål på.

Det var en ren och skär mardrömsmatch Sevilla hade mot Real Madrid förra veckan. Nollan sprack i den tredje minuten och sedan rann det bara på fram tills pausen. Nu kommer de ställas inför mindre utbredd offensiv hotbild. Hemmaspelet är därtill klart bättre och mer stabilt; man har vunnit sex matcher och spelat en oavgjord.

Anmärkningsvärt är att alla dessa hemmamatcher för Sevilla klivit under 3,5 mål och tre under 2,5. Stabilt, utan att det sprudlat.

Stort bollinnehav för Sevilla, mot ett Levante med defensiv approach. 1/2-0?

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre mål – köper vi till 1,99x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,99 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:00, fredag 15/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: