Speltips inför Villarreal – Barcelona 2/4: Offensiva avtryck

Spelbloggare Publicerat: 2 april 2019

Det är fortfarande svårt att smälta – att Villarreal faktiskt spelar för att förnya deras Primera División-kontrakt – men formkurvan och i synnerhet den offensiva sådana pekar spikrakt uppåt. Skrällbud mot serieledande Barcelona?

Annons:

Alltid uppe och slåss om Europaplatserna, ibland medaljditona. Nu? På platsen ovanför strecket, med pinnen ner under det. Spelåret 2018/19 har varit ett fatalt misslyckande på alla sätt och vis för Villarreal, som sällan får ut det förhållandevis starka spelarmaterialet i varken motsvarande prestationer eller resultat.

Därför är det lite förvånande att Villarreal vid sidan av seriespelet förmått att nå till kvartsfinal i Europa League-slutspelet och därmed också ska ha en hyfsad chans att plocka en plats ut i Champions League. Tufft motstånd väntar dock härnäst, Valencia i ett dubbelmöte.

Efter fyra uppradade vinster, två i Primera División och två i EL, hade Villarreal en stor toppchans att spurta ifrån i botten av tabellen när de ställdes mot tredjejumbon Celta Vigo, alltså de som jagar närmast hack i häl, men 2-0 tappades till 2-3 och nu är avståndet dem emellan på så lite som ynka pinnen.

Barcelona har varit numren större än de väntade toppkonkurrenterna, framförallt Atlético Madrid samt Real Madrid, under spelåret och har till de förstnämnda ett försprång om hela tio poäng. Varit på en helt annan nivå.

Vid sidan av detta är siktet inställt på en så efterlängtad CL-titel. I den första slutspelsrundan städades franska Lyon undan med bekväma 5-1. Nästa hinder står Manchester United, som visade musklerna och värjde undan PSG senast, för.

Gästernas storstjärna, Leo Messi, står i riskzonen till att missa matchen medan Rafinha och Ousmane Dembélé kan räknas bort helt och hållet. Villarreal har Bruno Soriano, Manu Trigueros, Miguelón, Javi Fuego och eventuellt Gerard Moreno samt Jaume Costa indisponibla.

BLGM-spelet tas

Kan det vara på tal om en lite mer avslappnad approach från Barcelonas del denna afton? Det är tanken. Senare under veckan ställs de mot Atlético Madrid i ett tungviktsmäte och därefter mot Manchester United i det första CL-mötet av två. Fokus på annat håll.

Det ska också nämnas att katalanerna inte alltid är så extremt dominanta. Känslan är att de, dominansen till trots, inte tagit märkbara kliv framåt – utan att konkurrensen, läs: Real Madrid, snarare tappat.

Villarreal svajar rejält. Offensivt har de fått det att lossna på allvar med minst två mål framåt i fem matcher efter varandra och i fem av de sex senaste fajterna har det målats åt båda håll. Känslan är att de ska ha kapaciteten till att såra Barcelona ganska djupt, men att nollan ska hållas är att betrakta som osannolikt.

Vårt spel blir att båda lagen gör mål till 1,62 gånger pengarna hos Bethard. Inga jättesexiga siffror, men väl värt en peng.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:30, tisdag 2/4
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.