Speltips Las Palmas – Real Sociedad 25/8: Målsnålt

Axel Sjödin Publicerat: 25 augusti 2023

Las Palmas och Real Sociedad inleder den tredje La Liga-omgången på Gran Canaria Stadium på fredagskvällen.

Las Palmas - Real Sociedad

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Inget av lagen har tagit en trepoängare i de två inledande omgångarna, och det börjar bli dags nu för Real Sociedads del ifall de inte ska hamna på efterkälken i tabelltoppen. Nykomlingen Las Palmas kan knappast ses som ett särskilt tufft motstånd, men de kan nog vara en tuff nöt att knäcka trots allt.

Real Sociedad har inlett säsongen med två raka oavgjorda resultat där de har tappat ledningen sent i matchen. I båda fallen har de tagit ledningen tidigt i första, för att sedan behöva dela på poängen, och senast mot Celta Vigo kom kvitteringen först i den 94:e minuten.

La Real såg länge ut att vara i ganska god kontroll över matchen, men när de backade hem i slutet så bjöd de in till en galen anstormning från Celta Vigo som radade upp målchans på målchans på tilläggstid. Till slut kunde de inte hålla emot och kvitteringen kändes nästan oundviklig. Det går att känna igen lite även från matchen mot Girona, och de har uppenbara problem med att stänga matcher redan nu.

Sedan fjolåret har de tappat Alexander Sörloth i anfallet, ett år efter att Alexander Isak gick, och den enda som har tagits in som ersättare till båda är den inlånade André Silva som har inlett säsongen med en mindre skada. Det har inte investerats särskilt mycket trots försäljningen av Isak och pengar från Champions League, vilket de nu kanske får sota för.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

García Pimienta har satt sin prägel på Las Palmas

Las Palmas kommer med största sannolikhet att vara inblandade i bottenstriden under hela säsongen, och det är de själva medvetna om. De leds av den tidigare Barcelona-tränaren García Pimienta, vilket verkligen märks i sättet de spelar på. De har dominerat bollinnehavet såhär långt, utan att få särskilt mycket gjort med det – utöver deras enda mål som kom på straff.

Helt oförmögna att skapa chanser har de inte varit, men de har knappast känts sylvassa offensivt såhär långt, och har trots allt en ganska defensiv balans. De inledde med ett kryss mot Mallorca, där gästerna förmodligen borde ha lyckats få med sig mer sett till matchbilden, men där straffen räckte för att ta ett poäng. Mot Valencia såg det ungefär likadant ut och Los Che kunde välförtjänt vinna med 1-0.

Fredagens match lär knappast bli något målkalas – en bild som spelbolagen delar. Imanol Alguacil har länge haft bekymmer med den offensiva effektiviteten i sitt Real Sociedad, och Las Palmas lär knappast bjuda in till en öppen och böljande matchbild. De lär vara väldigt nöjda med en poäng med tanke på motståndet. Vi spelar därmed på att det blir under 2,5 mål kombinerat med dubbelchansen X2 för 1.81 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 2,5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:30, fredag 25 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play