Speltips Levante – Valencia 12/3: Fredagsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 12 mars 2021

Efter ett par starka resultat på slutet har Levante fått luft under vingarna, men räcker man till mot Valencia den 12 mars 2021?

Levante - Valencia

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter två starka prestationer och resultat mot serieledande Atletico Madrid var det många som höjde Levante till skyarna och menade på att laget var lite för bra för att bara ligga på nedre halvan i den spanska ligatabellen.

Men efter insatserna mot Atletico Madrid har Levante spelat tre matcher, förlorat två, och bara tagit en poäng. Dessutom, eller i dessa matcher rättare sagt, har man åkt ur Copa del Rey när man hade guldläge att nå finalen. Inte så imponerande.

Det må ha varit imponerande att slå Atletico Madrid och jag lyfter gärna på hatten för prestationerna som man har stått för där, men att sväva iväg och höja det här laget alldeles för mycket är att ta ett onödigt steg ut.

Levante är ett homogent, stabilt lag på La Liga-nivå, men man har en bra bit upp till att utmana om Europaplatser. Att Levante bara har sju vinster på 26 omgångar är om inte annat ett stort bevis på det.

Väl på hemmaplan är Levante däremot ett starkt lag och kommer nu med en enda förlust på sina tolv senaste hemmamatcher. Det är ett facit som inte ska skojas bort.

Valencia har fått fart igen

För ett par säsonger sedan var Valencia en given toppkandidat, men det är andra tider och det är uppenbart att man inte har lyckats bygga vidare på trenden lika starkt nu. Det är inte konstigt med tanke på att truppen inte är tillnärmelsevis så stark som för ett par år sedan.

Valencia slog med det sagt Villarreal senast och har ett par starka skalper, mestadels på hemmaplan, med sig från den senaste tiden.

På bortaplan är man ett klart svagare lag, och har bara två vinster på sina 24 senaste försök att ta tre poäng på bortaplan. Det är inte tillräckligt bra.

Men samtidigt förlorar Valencia sällan mot Levante och här har jag en känsla av att man kommer att kunna göra det bra igen.

X (oavgjort) spelas till 3,40 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,40
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, fredag 12 mars 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo