Speltips Mallorca – Cadiz 12/5: Svårslaget hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 12 maj 2023

Real Mallorca möter ett Cádiz som fortsatt kämpar för överlevnad i den jämna spanska bottenstriden.

Mallorca - Cadiz

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Inte för att de någonsin var riktigt nära, men Mallorca har efter några sämre resultat missat Europatåget då de har sex poäng upp till sjundeplatsen i nuläget och därmed befinner sig i ingenmansland inför de avslutande fem omgångarna. Cádiz har dock allt att spela för fortfarande då de bara har en poäng ned till Getafe under strecket.

Med det sagt så har Mallorca inte råd att slappna av helt och hållet ännu heller – de har sju poäng ned till strecket och hade säkerligen gärna tagit tre poäng för att utmana om en plats på den övre halvan och i stort sett säkra kontraktet inför nästa säsong.

Hemma på Son Moix har Mallorca varit svårbesegrade i år och på deras elva senaste matcher har de bara förlorat en enda – chockerande nog mot tabelljumbon Elche. Under samma svit har båda de stora Madridklubbarna besegrats så det finns inget lag som har haft det lätt på Son Moix under säsongen.

Det är ofta målsnåla uddamålsvinster som gäller dock och det lär förmodligen bli en ganska tät och jämn tillställning på fredag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cádiz behöver alla poäng de kan få

De andalusiska gästerna kommer senast från en tung 1-5-förlust borta mot Atlético Madrid, men det var inte direkt en match där de förväntades ta några poäng och nu gäller det att snabbt ställa om inför bortamatchen på Mallorca. I omgången dessförinnan tog Cádiz tre riktigt tunga poäng då de besegrade Valencia med 2-1 hemma på Nuevo Mirandilla, vilket gör att de befinner sig på rätt sida strecket inför omgången.

Alla poäng de kan få med sig från Son Moix hade varit värda sin vikt i guld, men det är framförallt matchen hemma mot Real Valladolid i nästa omgång och bortamatchen mot Elche i den sista omgången som kan komma att avgöra deras öde.

Cádiz har inte haft tur med skador under den viktiga slutforceringen under säsongen, men får åtminstone tillbaka ett par spelare från avstängning inför helgens match mot Mallorca. Sett till deras föga imponerande bortafacit tror jag inte att de får med sig alla tre poängen i alla fall. Istället spelar vi på dubbelchans 1X tillsammans med under 2,5 mål för 1.76 hos Betinia då det ytterst sällan blir många mål på Son Moix.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 2,5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, fredag 12 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo